DCN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamın ölümüne sevinenlere, haklı bulanlara gerçekten yazıklar olsun. Kaçak elektrik doğru bir şey demiyorum, ama o adamın yerinde sizde olabilirdiniz. Hadi diyeceksiniz bu sefer "ben orada, o adamın yerinde olsam paramı öder yasal yoldan elektrik kullanırdım" ama tarafsız bakınca işler öyle olmuyor. O adam oradaki topluma göre yapılanmış, büyümüş. Direkte bulanan adam siz de olabilirdiniz, sizin babanızda. Madem bu kaçak elektrik konusunda çok şikayetçisiniz o zaman devlete yakının, çözümler üretsin. Üretemeyecek kapasitede değil. Fakat orada direkte bir adam ölmüş, inşaat halindeki evden bahsediliyor, içinde kim bilir kaç tane çocuğu vardı? Siz burada o adamın ölümünü haklı bulurken çocukları ne yapıyor acaba? Hani dedim ya o adam oranın toplumsal yapısına göre büyümüş, sizde kendi bulunduğunuz bölgenin yapısına göre büyümüşsünüz. Siz büyüklerinizden, çevrenizden ne görüyorsanız onu yapıyorsunuz, bu adam da aynı şekilde. Herhalde konuyu toparlayamayacağım, insan canı bu kadar kıymetsiz değil. Madem cebinizdeki para bu kadar önemli, orada ölen bir insanın hiçbir değeri yok sizinde toplumsal yapınızda bir sıkıntı var.

Not: güneydoğuyla falan hiçbir alakam yok.
Siz büyüklerinizden, çevrenizden ne görüyorsanız onu yapıyorsunuz, bu adam da aynı şekilde
toplumsal yapınızda bir sıkıntı var.
Yazdığın cümlede kendinle çelişkiye düşmüşsün. ilk cümlene göre hırsızın oğlu hırsız olur demişsin. ikin cümlede toplumsal yapınızda sıkıntı var demişsin. yani bizim toplumsal yapımızda sıkıntı var ama hırsızlık yapanlarda yok.

Hadi *** ordan..