gokhanua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ah ah tam benim konum..

6 yaşından beri bu hastalıkla yaşıyorum . Ağzımda sürekli aft denen yaralardan çıkıyor. Gitmediğim doktor kalmadı , sayısız testler yapıldı ve.. aldığım yanıt STRES !

Kendimce önlemler aldım , soğanlı yemekler yemiyorum , aşırı asit tüketmiyorum , kaliteli fırçalar alıyorum . Diş macununu organik alıyorum .. Cips , ekmeğin sert tarafı , kuruyemiş yemiyorum..

Bu hastalığın ilacı yok , bütün ilaçları denedim.
En iyisi @Khloros önerdiği çubuklar . Bu çubukların içinde asit gibi bir madde var , aftı resmen yakarak acısını engelliyor.. Canınız biraz acıcak.
o yemediğin şeylerin hastalıkla alakası yok. aft yi ağızdaki yaralar tetikler. örneğin dilini ısırırsın 1 gün sonra beyazlaşır. sıcak çay içersin damağın yanar bir gün sonra aft olur. gece uyurken çeneni sıkarsın yanagın sıkışır orda yara cıkar. bu gibi örnekler. durduk yere aft olmaz kolay kolay eğer oluyorsa mutlaka doktora gidin.

ben sarımsak basıyorum. dayanabilirsen hemen geçer acısı. yok ona dayanamam derseniz kantron otu bulabilirseniz yeşil halini onu ezip basın. oda yoksa tuz sirke gibi şeyler de iş görebilir.