Selamlar

Script sıkıntılı bir script.

Daha öncede yine benzer kesinti sorunları yaşanmıştı, sorunun script kaynaklı olduğunu belirtmiştim uzmanbilişim firmasının müşterisi scriptte bir sorun olmadığına emindi kodlama konularına çok hakim olmamama rağmen sorunu detaylı araştırıp video botlarının php süreçlerini etkilediği ve litespeedi kitlediğini tespit etmiştim, daha sonra botlarda düzenleme yaptılar ve sorun düzeldi, sistem sorunsuz çalışıyordu bu seferde aşırı load sorunu başladı sistemi incelediğimde index.php üzerinde aralıklarla aşırı php sorgusu döndüğünü gözlemledim, logları incelediğimde ise resim dosyaları üzerinde belirsiz bir işlem döndüğünü ve bununda index.php deki sorguların takılı kalmasına ve sisteme aşırı yük bindirdiğini bildirdim. Herhangi bir saldırı tespit edilmedi bu arada. Apache nginx php fpm gibi uygulamalarla sistem hiç açılmamaktadır.

Ancak uzmanbilişim firmasının müşterisi yine sorunun script taraflı olmadığını belirtiyor, bizim yapabileceğimiz başka birşey kalmadı, 3 sunucu load balancerda çalışsa bu kadar anlık online ı olan bir sitedeki en ufak script problemi 3 sunucuyu birden kitleyebilir, ilgilenecek olan arkadaşa kolaylıklar dilerim.

Sistemin kitlendiğindeki ekran görüntüsü şu şekildedir.