DCN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamın ölümüne sevinenlere, haklı bulanlara gerçekten yazıklar olsun. Kaçak elektrik doğru bir şey demiyorum, ama o adamın yerinde sizde olabilirdiniz. Hadi diyeceksiniz bu sefer "ben orada, o adamın yerinde olsam paramı öder yasal yoldan elektrik kullanırdım" ama tarafsız bakınca işler öyle olmuyor. O adam oradaki topluma göre yapılanmış, büyümüş. Direkte bulanan adam siz de olabilirdiniz, sizin babanızda. Madem bu kaçak elektrik konusunda çok şikayetçisiniz o zaman devlete yakının, çözümler üretsin. Üretemeyecek kapasitede değil. Fakat orada direkte bir adam ölmüş, inşaat halindeki evden bahsediliyor, içinde kim bilir kaç tane çocuğu vardı? Siz burada o adamın ölümünü haklı bulurken çocukları ne yapıyor acaba? Hani dedim ya o adam oranın toplumsal yapısına göre büyümüş, sizde kendi bulunduğunuz bölgenin yapısına göre büyümüşsünüz. Siz büyüklerinizden, çevrenizden ne görüyorsanız onu yapıyorsunuz, bu adam da aynı şekilde. Herhalde konuyu toparlayamayacağım, insan canı bu kadar kıymetsiz değil. Madem cebinizdeki para bu kadar önemli, orada ölen bir insanın hiçbir değeri yok sizinde toplumsal yapınızda bir sıkıntı var.

Not: güneydoğuyla falan hiçbir alakam yok.
Kendi değerini bilseydi o halde. Bir söz vardır kendi düşen ağlamaz. Adam resmen intihar etmiş. Çocuklarına üzülmemiş biz mi üzüleceğiz. Sevinmem de yanlış olur evet çünkü sevinilecek bir şey yoktur ama ibretlik olduğu kesin. Görevlileri taşlayanlar bakar da belki ders çıkartırlar. Oranın toplumsal yapısını yiyeyim, orada kızlar daha küçükken evlendiriliyor ona ne diyeceksin. Hayır 50 sene öncesinde yaşamıyoruz ki hala savunuyorsun. Allah insanlara örnek almaları için akıl vermiş şimdi bu açıdan bakarsak halen o direğe çıkanlar olacaktır, onunda suçlusu yine o aklı kullanmayanlar olacaktır. Sen kendini düşünmeyeceksin başkaları düşünse ne fayda. Çocuklarını düşünerek çıktığını da sanmıyorum, direğe çıkayım bir kablo atayım çocuklarım televizyon izlesin. Ne biliyorsun çocukları olduğunu. Eşek geldik eşek gideceğiz!