maliyassi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkadaş bir imada bulunmuş, sandığı gibi elektriği kaçak kullanmıyorum. Yaşadığım ilde nerdeyse kullanan yok. Mesele bu değil, politikaya girecek olursak 30 yıldır çözülemeyen sorunları bu forumda çözmeye kalkarsak zaten sonu gelmez. Benim lafım bu adamın öldüğüne sevinenlere. Belki adam akşam evine ekmek götürebilmek için başla birinin elektriği ile uğraşıyordu, bilemezsiniz. Kimisi PKK'ya getirmiş lafı kimisi halkların kardeşliğine, komiksiniz. Ha bu arada, devlet orada kaçak elektriği bitirirse oylarıda kaybeder. O halkın çalmasına izin veriliyorsa, yukarıdakiler daha rahat çalsın diye. Bu konuya son mesajımdır, alıntılamayın.
Beni yanlış anlamış olabilirsiniz bu yüzden alıntılamayın demenize rağmen bir açıklık getirmek için alıntıyorum kusura bakmayın.

Zaten bende o kişinin öldüğüne sevinmiyorum ki.Ki dediğiniz gibi olay sadece habercilerin yalan bir şekilde basması bile olabilir.Siyaset,politika,basın bu ülkede çözülemez.Bu ülkede yaşayan babadan zengin olmayan-durumu olmayanların insan gibi yaşamasına imkan yok.Biz eşşek gibi çalışacağız ki diğer ülkeler rahat etsin.Biz eşşek gibi onlardan satın alacağız ki onlar günde 6 saat konforlu bir şekilde çalışsın.Biz telefon,bilgisayar alacağız ki onlar daha da zengin olsun,1 aylık maaşlarıyla 1000 litre benzin alabilsinler.Bizim vovv deidğimiz arabaları elektronik ürün alır gibi taksit taksit kısa vadede alsınlar.

Bizim ülkemizde 6 ayda bir lüks telefon alan ileri zekalılar,durduk yere arabasını zırt pırt satıp daha iyisini alanlar yani araçları amaç edinen beyinler olduğu sürece böyle.İçkim yok,sigaram yok bir tek bu telefonlara harcıyorum tipler diyen var.Tamam herkesin kendi parası bize söz düşmez ama niye israf yapılıyor?

Bizim insanımızı anlamak güç.Hayatları çalınıyor ömür boyu eşşek gibi çalışıp,zar zor geçinmeye çalışıyorlar sesleri çıkmıyor fakat telefonlarını bir yerde düşürseler 3 gün karakoldan çıkmazlar.Bir telefon üretimini bırakın bir silikon çip üretiminde Amerika'da fabrikalarda para kazanan çalışan sayısının haddi hesabı yok.Bunun daha ayrı işlemci firması var,ekran kartı firması var,kondansatör firması,sonra bir de telefon üreticilerinin fabrikalarında çalışan insanlar var.İşte onlardan her bir ürün aldığımızda o silikonun fabrikasından itibaren kaç bin kişiye para yediriyoruz haddi hesabı yok.Hadi al 3-4 sene kullan bari 6 ayda bir telefon değiştirilir mi