maliyassi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Omurgasızlıkmış. Azıcık omuriliğiniz dışında beyninizi kullansaydınız şu haberin altına şu yorumları yapmazdınız. Saygı falan duymuyorum size, ölü seviciler.

Beyniniz kullanasınız diye var, düşünün. Neden bu adam kaçak elektrik çekmeye çalışıyor? Keyfi mi? Peki bu adamın çekmeye çalıştığı kaçak elektriklerin zararı mı büyük ülkeye yoksa hükümete peşkeş çeken büyük patronların zararı mı? Bende isterim herkes elektriğini adam akıllı ödesin, kimse o faturalara ödenen paraya muhtaç olmasın ama sizin deyiminizle o işler öyle olmuyor işte..

Kafatasçılar, ölü seviciler, hayatında doğulu tanımamış, semtinin elit mekanları dışında yaşamamışlar alıntı yapmasın.

Bu arada not: Benim için önemli değil ama kimisi için önemli olduğu için yazıyorum. 7 kuşak öteden bu yana Türk'üm, Osmaniyeliyim. Türk olmam umrumda değil ama dediğim gibi kimisinin havlamasını kesmek için yazıyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:23:31 -->-> Daha önceki mesaj 17:20:04 --

Okudum, saçmalamışsın ve çarpıtmaya çalışmışsın.
Ne dediğin anlaşılmıyor. Kısaca kaale almıyorum.

Hırsızlığın sonu var mı?Bugün sanki elektriğin kilowattı 5 kuruş olsa (ki şuan yaklaşık 50 kuruş sanırsam) yine kaçak kullananlar olacaktır.Durumu olmayıp her gün full time çalışıp yine evini zor geçindirende vardır yan gelip yatanda.)Ki zaten adam gibi çalışan helaliyle kazanan biri evime kaçak elektrik çekeyimde ceyran çalayım demez.Biliyorum kazığın kralını yiyoruz bu ülkenin halkı olarak ama ne yapalım şimdi yanlışı yanlışla mı çözelim yani?Gidip arabada çalın o zaman nasıl olsa %60 ötv var.Bizim arabamız yok bu gidişlede olmayacak gibi gözüküyor vergiler,benzin vb.Şimdi ben gidip nasıl isyan çıkartırım düşünmek yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edeceğim enerji ile çalışan bir araba nasıl yapabilirim diye düşünüyorum.Biraz sermaye biriktirip girişeceğim.Hem hobi olacak benim için hemde bir şeyleri gasp etmek yerine bir şeyler üretmiş olacağım.

Bu tarz şeylerin bahanesi olmaz.Ki elektrik ısınma dışındaki ihtiyaçları karşılama durumunda pahalı değil.Verimliliği çok kötü olmayan bir buzdolabı hadi en sıcak günde 3 kw yaksın (en fazlasını söylüyorum,eğer buzdolabı taş devrinden kalma falan değilse zaten imkanı yok bu kadar yakmaz) ayda 30 gün x 3 kw'dan 90 kw yapıyor.Hadi günde 1 kw'da televizyon,lambalar vb. yaksın.O da ayda 30 x 1 kw'den 30 kw.Toplamda etti mi 120 KW. 120 KW x 0.50 TL'den 60 TL.Az para değil küçüsemiyorum ama çokta değil.Zaten elektriğin birim fiyatınada ödediğimiz para az değilken bu gibi kaçak kullanım vb. şeyler fiyatları iyice arttırıyor.

Hadi durum kötü kullanıyorsun ilerde eşin,dostun,çocuğun durumu iyi olur ona buna yardım yapar veya ülkesine katkıda bulunur hiç bir hakkını bırakmaz kimsenin üzerinde ama savunma bari.(Gerçi bununla yetinmeyip motolof atanlarda var)