Onca yıldır bilgisayar kullanıcısı olan arkadaşlara sesleniyorum,
Hiç oturup bir Macintosh PC vs OEM PC karşılaştırması yaptınız mı? Kesin yapmışsınızdır.
Fakat gün geçtikçe bir Mac'in aslında işletim sistemini sattığını ve onu en stabil çalıştırabilecek donanımın biraraya getirelerek satıldığını öğrenmişsinizdir zamanla.
Bende iphone kullanıcısıyım. Daha öncesinde Xperia kullanıyordum. Yalnız ben telefonu insan gibi kullanmayan daha çok bilgisayar da yaptığım işleri telefona taşıyan bir insanım.
( Şu anki telefonumda anlık ftp bağlanıp site reklam kodlarını güncelleyip ftp ye tekrar atıp, indirdiğim grafikler üzerinde yine telefonda oynamalar yapıp sayfaya atmak gibi, wmvare ve tw uygulamalarım ile uzaktan sunucularıma bağlanıp kontrollerini, ayarlarını yapmak gibi)
Fakat tahmin edebileceğiniz gibi Android "yeteeer" çığlıkları atmaya başladığında ve performans programlarıyla sürekli temizlik yapma gereksinimim beni iphone almaya itti. 2.200 TL. Evlat Acısı. Fakat şu an diyorum ki belki bu fiyata 2 tane sağlam android alırdım, belki de 2 değil 3 telefon sahibi olsam da şu an telefonda yaptığım işleri kullandığım uygulamaları 3 üne bölüştürsem gene bu kadar performanslı ve dakik çalışmazdı.
Oyunlarda 0 sıkıntı. Uygulamalarda 0 sıkıntı.
Ve yine o soru sorulduğunda cevap basit; Apple donanım değil yazılım satıyor. ios candır