Arkadaşlar yeni bir xbox360 aldım ufak kardeşime

Lakin ne yaptıysak wifi gördüğü halde net çıkışı yapamadı araştırdım bizim gibi sorun yaşıyanlar bir şekil çözmüş bunu...

Alıntı
Kısaca yaptığım işlemi anlatayım belki birilerinin işine yarar :

ilk olarak Xbox üzerinden ayar yapıyoruz :

(1) Network settings Configure network kısmına girince orada modemin xbox'a otomatik olarak verdiği
IP adresini not ediyoruz ( 192.168.1.3 )
(2) IP adresini Manual olarak seçip yukarıdaki IP adresini manual olarak giriyoruz.
Subnet mask 'ı : 255.255.255.0
Gateway : 192.168.1.1 ( bu değer modemin IP adresi olacak. Benimki 192.168.1.1 olduğu için bunu girdim )
Primary DNS : Gateway ile aynı değeri giriyoruz.

Bu değerleri girdikten sonra en alt kısımda "done" kısmından yaptığımız işlemi kaydediyoruz ve Xbox ile işimiz bitiyor.

Modem üzerinden ayarlar:

(1) Bilgisayarın başına geçip adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıyoruz
(2) ADB adı altında kullanıcı adı ve parola sorgu ekranı açılıyor
(3) Pirelli Modem için kullanıcı adı : admin parola : admin
(4) Modeminizin kullanıcı adı ve parolasını bilmiyorsanız modemin müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz veya google'dan rahatlıkla bulunabiliyor.

Bundan sonrası Pirelli modemler içindir. Ama diğer modemlerde de islemler aşağı yukarı aynıdır sadece tuşların yerleri değişiktir.

(5) Modemin arayüzünde soldaki menüden "Güvenlik" > Port Yönlendirme kısmına giriyoruz..
(6) Bu kısımda “yeni giriş” ‘i tıklıyoruz
Açılan pencerede :
“yerel makina” yazan yere xbox!a verdiğimiz sabit IP’yi yazıyoruz.
“protocol” kısmında “ekle” yazılı açılır menüden “tanımlanmış kullanıcı” ‘yı seçiyoruz.

Açılan pencerede :
“servis” kısmında “Application” yazılı olan yere herhangi bir isim veriyoruz.(ben xbox yazdım)

*** “yeni sunucu portu” tuşuna basıyoruz.

Açılan pencerede :
“protocol” TCP
“hedef port” ‘u “Tek” değerini hemen yanındaki kutuya “3074” olarak giriyoruz

Yukarıdaki işlemi *** işaretli yerden itibaren toplam 3 kez tekrarlıyoruz.

2.seferde protokolü UDP
Hedef portu Tek ve 3074

3. seferde protocol UDP
Hedef port tek ve 88

olarak girip sayfanın altındaki “tamam” tuşuna basarak kaydediyoruz.

Sonra xbox’ta test xbox live connection diyoruz ve çıkan update’leri onaylıyoruz..

Bu kadar….
Arkadaşın xbox360 olan anlatım kısmını uyguladım velakin modem kısmı değişik olduğu için orda tıkandım Biri yardımcı olabilir mi ? Arkadaşın modem kısmıyla anlattığını bende kendi modemime nasıl uygularım ?