Uzun vadeli bir işe bakıyorsanız bence başlamadan bitirin derim. Çok uzun çalışılacak bir meslek değil. Sektörün içinde olmadığım halde biliyorum. Gerçi bir ara telefondan pazarlamaya giriştim oradan da biraz tecrübem oldu ama gerçekten zor bir iş.

Sanırım bir kulaklık takıyorsun mikrofonlu. Eğer öyleyse gece yatarken bile kafanda hissedersin. O bir süre sonra oraya kaynar. Saçın da bir çizgi olarak kalır. Kulaklık da saatlerce kulağında kaldığı için kulakta üreyen bakterinin haddi hesabı olmaz. Çoğu kişi uzun zaman kulaklık taktığı için kulağında enfeksiyon ve iltihap gibi sorunları oluyor. Eğer benim gibi faranjitin varsa ses arada gider, boğazın yanmaya kurumaya başlar. Kelimeler artık standart gelmeye başlar. Aynı şeyleri söylemek bir süre sonra seni bıktırır. Elin delisi bitmez. Arar hiç aslı olmadığı halde hesap soran da çıkar, haklı olduğu halde seni zor durumda bırakan da. Birisi bir hizmet verir ama hizmetin sorumluluğunu senin omzuna yükler. Yapmadığın vermediğin bir hizmeti müşteri karşısında haklı çıkarmaya çalışırken çalıştığın firmaya da içten içe söver kin beslersin. Arandığında kendini haklı görürken, sen başka bir müşteri temsilcisini aradığında çileden çıkabilirsin. Birilerine sinirlenip fırça atacak ama karşısında sessiz kalacak birisi olarak seni seçtim pikaçu diyeceklerini unutmayacaksın.

Bir süre sonra gerçek hayatta da işini taklit edersin. Sokakta biri küfretse otomatik tamam efendim bende sizin der geçersin. Hanımla çoluk çocukla kavga etsen tamam not alıyorum döneceğim dersin. Bunlar güzel şeyler bir bakıma. Bir sakinlik bir dinginlik gelir üstüne. Güldür Güldür de ki şevket abi gibi olursun pamuk gibi Seni arayan abilerin ablaların ve kardeşlerin komik anılarına şahit olursun. Dingonun ahırına giren dana gibi konuşan adamlardan sonra bir müşterinin kapatırken kolay gelsin, iyi geceler, hayırlı bayramlar deyip seni düşünmesi seni duygulandırabilir hatta ağlatabilir.