Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hesabınız yanlış. Daha doğrusu çoğu FileHostun tanıtım reklamındaki rakamlar yanlış.

Siz 100USD ürün satınız
PPS oranı %65 ise 65 USD PPS den gelecek
WebSite Sales oranı %25 ise, 65*0,25=16,25 USD gelecek

Ref kazancıda yine aynı şekilde hesaplanıyor aslında.
Refiniz 100 USD satış yaptığında, size 65 USD (Refinizin kazancı) * 0,25 (Ref Komisyonu) = 16,25 USD gelecek.

Bu hesap yöntemi hemen hemen tüm FileHostlar için geçerlidir, ama tanıtım yaparken detay vermedikleri için herkez direk ana ürün ücreti üzerinden komisyon verdiğini sanırlır.

Peki bu oranlar mantıklı mı? İşin maaliyetlerini bilen birisi olarak, büyük sermayeleri yoksa (bir süre karsız iş yapacak ve adetli indirimli sunucu temin edecek sermaye), bu şekilde kar etmeleri pek mümkün değil. Tabi kırpıp, yontmuyorlarsa

100$ satışta 65% rate ile 65 dolar yapar bize ödenecek olan. 25% website satış oranıyla da 25 dolar da ordan gelir ve toplamda 90 dolar yapar... Website satış oranı Ürün fiyatı üzerinden hesaplanır; komisyondan değil hocam. Bu Luckyshare de böyleydi, rapidgatorde de böyleydi. bildiğim çoğu hostta da böyle.. Ref kazancı sizin dediğiniz gibi hesaplanır. Benim kazandığımı ref oranıyla çarparsak ref linkiyle üye olduğum arkadaşta benden 90$*%25 = 22,5$ kazanır...

Yani toplamda yine benim dediğim gibi 100$ satışta 90$ bana, 22,5$ arkadaşa öder ve toplamda 112,5$ dolar ödemiş olurlar... Her satışta zarar etmiş oluyorlar böylece.