açıklama gerçekten çok etkili oldu benim için, fakat monster yerine bir lenovo, asus, toshiba ya da dell öneremez misiniz? çünkü kasanın kalınlığı problem olacaktır.
bu arada toplama için vaktimiz bulunmuyor, acil bir ihtiyaç hocam
ek not: 3d max gibi programlar için kullanılacakmış bilgisayar.
O zaman bu makineler işinize yaramaz çünkü CAD programları için ekran kartının ciddi desteğine ihtiyacınız olacak. 2 GB vs. ekran kartı yazanlara aldanmayın. Sizin en az 128 Bit olan bir ekran kartına ihtiyacınız var ya da 64 Bit kart alacaksanız yakın tarihli üretim olanları tercih edin.
Ayrıca 8GB SSD sizi aldatmasın çünkü oraya işletim sistemi kurulmuyor. Her ne kadar belli oranda hız artışı sağlasa da tam bir SSD olarak düşünmeyin çünkü hard diskin mekanik kısım genelde 5400 rpm hızında oluyor. Bu durumda 7200rpm lik bir hard disk iyi olur.
Uzun vadede Ram yükseltmesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda alacağınız makinedeki iki Ram bellek yuvasının birisinin dolu olmasına dikkat edin. Yani (4+4) 8 GB Ram takılı ise 3-4 yıl sonrası için sizi zora düşürebilir. Zaten bu makinelerin maksimum desteği 8GB yani 8+8 takılmıyor. Tek yuvada 8 GB takılı olanlar maksimum 16 GB destekler ve ileride alacağınız 8 GB ile 16 GB a geçiş yapabilirsiniz.
İşlemci olarak i5 veya i7 tercihi kaçınılmaz ancak bunlarda değişik özellikteler. İşlemcinin önbelleğine (cache) dikkat etmeniz iyi olacaktır. 3,4,6 MB cache olan makineler sizin bütçe alanınızdakiler. Mesela i7 işlemcilerde işlemci kodunun sonunda MQ olanlar dört çekirdekli ve 6 MB cache var. Dolayısıyla bu makineler çok daha güçlü makineler ve pil süreleri daha kısa. Yine sonunda H harfi olan işlemcilerde MQ ile hemen hemen aynı ve biraz daha iyi olduğundan tercih edilebilir. İşlemci kodunun sonundaki U olanlar ise daha uzun pil süresi sağlar ancak doğal olarak daha düşük performanslıdır MQ ve H olanlara göre.
Benim size tavsiyem Monster kullanmanız olacaktır. Verdiğim linkteki makineler hem 128 bit ekran kartı var, 1920x1080 Full HD ekran, 7200rpm hard disk ve MQ serisi 6 MB cache li makineler. Kasalar biraz daha kalındır ancak ısınma vb. sorunları yaşamazsınız rahat edersiniz.
monsternotebook.com.tr/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=1105&uKods=464795,463523