Edit: Sorun çözüldü. Sorun internet hattının kötü kalitesiymiş. Bağlantı hızını 8'den 7'ye indirince (müşteri hizmetleri tarafından) düzeldi.
2 yıldır kopma yok (edit Ağustos 2016).

R10 teşekkür Old ve AlperA'ya gittti.

İnternet saatte en az 5 kez kısa süreli (20-30 saniye) kesiliyor, ttnet müşteri hizmetleri günlerdir kesilmemiş diyor.

Modem kablo takılı değil mesajı veriyor, kendi kendine modem tekrar bağlanıyor. 5-6 aydır böyle. Bazen sinir bozucu sıklıkta.

Masaüstü kablo bağlantısı, laptop, cep wifi bağlantısı fark etmiyor, aynı hata ve aynı anda.

Yaptıklarım, hiç biri fayda etmedi:

-Reset atma, fişi çıkarıp takma işe yaramıyor.
- Ev içi kabloları değiştirdim, modem-tlf filtresini değiştirdim (ayrıca kabloyu modeme direkt bağladım), priz içi bağlantıları, bina içine giren girişleri kontrol ettim.
- Modemi değiştirdim. Yeni modem AC68U. Eski modemin bağlanması 1-2 dakika sürüyordu.
- ttnet arıza aradım, bizde bağlantı kesilmiyor dediler. DNS ayarı önerdiler. Ertesi gün tekrar deneyin, ayarlarınızı değiştirdik dediler. Online arıza yazdırdım. Benzer arızalar merkezi modem bağlantısından olabilir, modem girişimi değiştirin dedim. I ıh. Sorun giderildi yazıp geçiyorlar.

- ttnet taahhüdüm yok. Bina sadece ADSL çekiyor 8 MB üzerine çıkamıyor. Fiber yok. Isparta Merkez.
-Ev telefon numarası değişmeden başka yere mi geçsem acep.