Arkadaşlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var. Bir kaç yere baktım ancak net olarak bir cevabı bulamadım. Kılıç, yay vs. bu tarz orta çağ ekipmanlarına karşı bi ilgim var ve hobi olarak koleksiyon toplamayı düşünüyorum. Bunun yanında bazı filmlerde kullanılan ürünlerin kılıçların vs. replikalarını almayı planlıyorum. Ebay bunun için en güzel yol. Ebay'dan ürünü aldım diyelim. Türkiye'ye gelirken ne gibi sıkıntılar olur? Silah kategorisine girer mi? Her hangi bir gümrük vergisi ödeyecek miyim? Bazıları yok işte belli bir keskinlikte değilse sıkıntı olmaz vs. vs. diyor her kafadan bir ses çıkıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan biri beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Hocam sorunuzu şöyle cevaplıyım ben telefon getirmek yasak olduğu halde çinden telefon getirmiştim gümrüğe girmeden . 90 Euro ve üstünde ürünler gümrüğe girer ve gümrük vergisi alınır . Silah kategorisine girip girmeyeceği hakkında hiç bir fikrim yok bakanlığı arayıp sorabilirsiniz ben telefon için arayıp sormuştum vergisini ödeseniz bile yasak demişlerdi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:09:32 -->-> Daha önceki mesaj 20:05:26 --
90 Euro Hocam
Kardeşim Alacağın ürün 75 Euro'yu geçiyorsa gümrük işlemlerine tabisin. sahıs olarak getirdiğin ürünleri gümrük el koyma hakkına sahip ticari olarak yapmadığına inandırmalısın onları. Sen bu ürünleri ticaret amaçlı getirtiyorsun da diyebiliyorlar. Sahsen benim başıma geldi bu tarj olaylar.