Öncelikle hayırlı olsun
Bende banka çalışanıyım 2 tane besim var. Akraba ve tanıdıklarıma da öneriyorum ama bazı arkadaşların dediği gibi satayım bundan bir şey kazanayım diye değil güzel bir sistem olduğu için
bankalar peşinizden koşuyorsa kar ediyordur demiş arkadaş haklı banka çok fazla kar eder nedeni ise 3 5 ay sonra iptal eden çok olduğudur. ki 10 yıl yatırsanız dahi sonuçta banka ondan da kar eder elinde nakit oluyor seni 10 yıl bağlamış oluyor. ıvır zıvır her şeyi satıyor.
3 yıldan önce iptal edecek isen hiç bulaşma zarar edersin bunu kabul edip o paranın varlığını unutup öyle başlamak lazım BES uzun vadeli bir yatırımdır
Son olarak şuan en iyi durumda olan avivasa (akbank) ve anadolu hayat(iş bank). bu 2 firmayı öneriyorum karlılık olarak en fazla bunlar
Bende bu konuyu araştıyordum, iyiki bulmuşum bir iki sormak istediğim sorular var emeklilik hakkında pek bir bilgim yok ama bireysel emeklilik için başvurmak istiyorum sorum ise şu yaşım 25 şuanda bireysel emeklilik için 5.000 lira bir köşede hazırda verebileceğim ve aylık 300 lira verebileceğim bir rakam var, illa 57 yaşındamı emeklilik sahibi olurum olsamda 57 yaşından sonra her ay 300 lira yatırmış biri olarak ne kadar emeklilik aylığım olur ? İkinci sorum ise 10 yıl sonra parayı çekerken %25 devket katkısı ile çektiğimde alıcağım rakam ne olur teşekkür ederim şimdiden.