Atmaca18, UDRP politikası, kuralları gereği bir kişi/kurumun fikri sinai haklar bağlamında korunan bir ismi var ve bu siz bu hakkı ihlal eden bir domain sahibiyseniz, karşı taraf domaininiz hakkında işlem başlattığında, gerekli savunmaları ileri sürmediğiniz sürece domaininizi kaybedersiniz. Hatta çoğu şartta gerekli savunmaları yapsanız dahi, çok ekstrem durumlar hariç domain mülkiyetinizden çıkacaktır.
Seviyeli bir üslubun olsa, hiçbir fikrin olmayan bir konu hakkında bu işin profesörüymüş gibi konuşmasaydın sana olayı WIPO kararlarıyla çiçeklendirecektim. Yine de bir karar örneği paylaşayım; sahibinden.com, yine sahibindenbak.com alan adı hakkında şikayette bulunuyor ve WIPO domainin şikayet edene devrine karar veriyor. İlgili karar ;
http://www.wipo.int/amc/en/domains/d...2010-0556.html
Konu sahibine de, eğer domaini gerçekten kaybetmek istemiyorsa bu süreçte hukuki bir yardım almasını öneriyorum.
söyle onlara istedikleri yasal süreci başlatsınlar nasıl olsa kazanamayacaklar
niye diyeceksiniz 4 yıldır sizin olan bir domain bugun mu akıllarına gelmiş
patentlemiş olabilirler ama yeni yasalardan etkilenmiyor domain iyi o zaman bende gidip bir tane domaini patentleyip 10 yıl önce alınmış başka bir uzantı
sahibine dava açayım benim patentli domainimi kullanıyor diye ne kadar mantıklı bu

rahat olun birşey yapamazlar