Geçen gün, eski bir arkadaşım bana ulaştı dijital marketing vs diye konuya girince olur dedim tam benlik bir iş! İşin detayını istedim. Ona göre kendime zaman yaratmam gerekiyordu vs. Ama İş hakkında hiç bir şey söylemediği gibi firma ismi vs de vermedi. Devamlı aynı nakarat şöyle büyük, nobel ödüllü profesörler var vs diye.

Arkadaş böyle davranınca hemen aklıma mega holding quessnet filan geldi dedim bu tarz bir şey mi? Standart cevabı verdi! Beyni yıkanmışcasına! "Hayır, kesinlike öyle bir şey değil. Bizimkisi tamamen farklı. 1milyon dolar yatırım var. Nobel ödüllü profesörler başında. vs vs sıralamaya basladı". Arkadaşımı biraz sakinleştirmek ve gerçek dünyaya döndürmeye çalıştım ama nafile.

Sonuç olarak;

-Aynı tas aynı hamam.
-Devlet bunu yasakladı ama, bir açığını bulup kuruyorlar tezgahı. Resmen bug arıyorlar kanunda.
-Bu işe bulaşırsanız resmen beyniniz yıkanır.
-Adamların sana anlattığı doğru, senin de doğrun olur. (nasıl bir ikna yetenekleri varsa)
-Adamlar seni talayana akdar hep hava atarlar. BMW anahtarı, pahalı gözüken replika saatler, takım elbise, güneş gözlüğü. Bi afra bi tafra
-Devamlı dedikleri şey; "Ben çok kazanıyorum yaaa hayatım değişti! Sebi sevdiğim için de sen de kazan istiyorum" yapmaa yaa?

*Yanlış anlaşılmasın ama bu oluşumlara giren kişiler genelde "vasıfsız kişiler" Hani ülkemizde de çok var ya. Ben çok biliyorum. Ben çok kitap okudum. Ben istesem şunu şunu yaparım diyen kişiler var ya ama sonuç olarak bir baltaya sap olamamış kişiler. Adamlar özellikle onları seçiyor ve hırslarını, umutlarını çalarak zenginlik vaadediyorlar.

Bir de kyani diye bir oluşum var. Dikkat edin. Hatta çevrenizdeki arkadaşlarınızı da bilinçlendirin. Mesela benim 18 yaşında yiğenim var ona anlattım sakın dedim böle bir şeye girme diye. Eskiden biliyorum arkadaşlarım Evkurdan taksitli telefon alıp kutusunu açmadan satıp paraya çeviriyorlardı bu şekilde giriyorlardı bu işe.