hocam öncelikle geçmiş olsun gerçekten üzüldüm durumuna. bu ülkede maalesef bazı işler anlamsız şekilde yürüyor insanlar vicdansız sanki babasının kurumu.
ben de adliye personeliyim, hukuk mahkemelerinde çalışıyorum ama sulh ceza'da çalışan epey arkadaşım var. tevziye dilekçeni verdikten sonra istanbul'da adliyeler o kadar ama o kadar yoğun ki bi hafta sonraya atmışlar, izmir'de aynı gün düşüyor. adliyede işin varsa ve eğer avukatın yoksa öyle telefonla mahkemeyi arayım bilgi alayım işine girme. gidip kalemden sorup bilgi al sürekli, bilgi alırken fikir al bi yandan kalem personelinden ne olur bana ne biter diye.
duruşma günü verdiklerinde elinde sunabileceğin evrak olsun, iyi yapmışsın fakirlik belgesi, sitenin içeriği ile ilgili yazı olur, işkur'da sana gösterilen belgenin suretini iste, vermezlerse böyle bir evrakın olduğuna dair beyan sun dosyaya.
avukatlar da doğru demişler hakim var hakim var. kimisi insan kimisi farklı yaklaşabiliyor. duruşmaya gün verildiğinde tebligat evine gelecek. ailen görürse olay açığa çıkar. o yüzden tebligatı da gidip kalemden al bence (ailen bilmesin istiyorsan)
sonracığıma duruşma günü hakime kısa şekilde hızlıca özetle durumu. sanıyorum ki benim kanaatimce olay uzamadan çözülür. şöyle ki zaten sicilin bozuk değilse ceza verilir ancak ertelenir oradan da yani "yırtarsın".
kendini de yıpratma hocam allah büyüktür. hayat işte yaşayıp gidiyoruz.