Resmi kurumlarla alakalı bir içerik aradığımızda sahte sitelerin üst sıralarda çıkması güzel bişey değil.
Siz her ne kadar kazanç amaçlı bu işi yapmasanız da üzülerek söylüyorum işkur bazı yönlerden haklı. Link vermekle hiç bir şekilde yayın hakkını almış olmuyorsunuz.
Geçmiş olsun umarım bu olayı zararsız atlatırsınız.
Hocam eğer ben kendi veritabanımda tutsam yada içeriğini kopyala yapıştır yapsam işkur haklı.Firma girişi,üye girişi yada cv toplasam tamam işkur haklı.
Ben sadece link verdim.Hep bu örneği veriyorum ama basit ve anlaşılır diye veriyorum.Google mesala araba ilanı yazıldığında araba ilan siteleri çıkıyorsa ve tıklandığında o siteye gidiyor ise benim de yaptığım bu .
Beni özel istihdam bürosu faaliyeti yapmakla suçluyorlar.Halbuki ben bir firmaya yada bir başkasına yönlendirmiyorum.Sadece işkur'un sitesine yönlendiriyorum.
Delil olarak google,yandex,bing,yahoo gibi arama motorlarından verdim.Direk linklere ulaşılabiliyor.Bu durumda onlarada mı dava açacaklar.
Hayatımda gördüğüm en saçma olay...
Kanunu kontrol ediyorum kanunda bile yeri yok.Kanunda bu olayın karşılığı yok .Sadece illegal sitelere uyuşturaya vb şekilde verildğinde suç teşkil eder diyor.
Varsa bildiğiniz kanun maddesi dinlemeye ,okumaya anlamaya razıyım.
Sağolasınız inşallah çözecez.