Hocam o zaman size zor bir soru sorayım. Diyelim ben 3 aylığına Fransa' ya tatile gidiyorum ve oradayken Fransızca bir site açıp o ülke vatandaşlarından para kazanıyorum. Ödemeler de yine oradaki geçici bir banka hesabıma yatıyor.
Sonra Türkiye' ye geliyorum ve fransadaki banka kartımla Türkiye deki bankamatiklerden para çekimi yapıyorum. Bu durumda vergi durumu ne olur
Bu soruya şimdiye kadar net bir cevap alamadım, sizin de en azından bir teoriniz varsa değerlendirmek isterim.
meslek mensubum size doğru cevabı vermiş ben sadece size başka bir öneride bulunurum eğer sizin bu yaptığınız işlem süreklilik arz ediyor ise ben sizin yerinizde olsam parayı doğrudan Türkiye'ye getiririm bu durumda hizmet ihracı yapacağınızdan ve eğer hizmeti alanlar hizmetten sadece fransa da yararlanıyorsa kdv hesaplamayacağınızdan yurt içinde ödediğiniz kdv yi iade alma şansınız doğacaktır
saygılarımla
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:08:01 -->-> Daha önceki mesaj 12:02:46 --
Facebook hiç kullanmadık (en azından şimdilik reklam vermiyoruz) ancak onda da yurt dışına ödeme yaptığımız için sanırım süreç aynı şekilde işliyordur.
Bu işi çeviren muhasebeciler var ama nasıl yapıyorlar onu anlamış değilim. Büyük ihtimal doğru olmayan bir yoldan risk alıyorlar, ancak arkadaşın yukarıda bahsettiği gibi bir denetleme anında ceza uygulanabilir. Ama bu denetlemeler vs. ne kadar süreç içerisinde gerçekleşir, orasını bilmiyorum.
Şimdi kdv'siz fatura ettik diyelim, en fazla ne kadar zaman sonra bir denetlemeci karşımıza geçip şu faturayı açıkla diye sorabilir ? Süre nedir bu işlerde, bilen var mı ?
Burada bir yanlışa düşmeyin lütfen kanun açık yurtdışlı mukllefe yaptığınız tüm ödemelerde onun adına kdv yi ödemek zorundasınız faturayı kayıtlara almamakta bir çözüm değil.. kdv ziyaına sebep olursunuz
denetleme zamanı ne zaman olur da maalesef yanlış bir düşünde illa siizn defeterlerinizi araştırmalarına gerek yok türk lirasını kıymetını koruma kanunu gereği yurt dışına gönderilen paraları ınceleyı te sızı yakalıyabılırler ödeme yaptığınız veyahut facebok ve googledan bılgı ısteyerek te sizi yakalıyabılırler
bu yuzden tek doğru olan şeyı yapmak zorunda sınız
.
saygılarımla