şirketinizin işlem hacmi konusunda bilgim yok toplam giderler içinde gözle görülür bir tutarsa bu reklam harcaması ve KDV ödemesini yapmadan gider yazarsanız ilk incelemede hatırı sayılır bir ceza yersiniz.
şirket 4 yıldır devam eden, aylık 10-20k arası ciro yapan, sağa sola borcu olmayan herhangi bir sanal pos vs. bulunmayan bir şahıs şiretiydi. Ama son 2 ayda işler değişti, aylık 100k fatura kesen bir şirket oldu. Gider gösterilecek fazla birşey yoktur. En gözle görülür gider adwords reklam gideri, onuda fatura edemiyoruz.
Bu işin içindekiler az çok bilir. 10 tl ürün alırsın 50 TL'ye satarsın ANCAK: o ürünü satmaya en az 20 tl reklam ödersin, kargosu, iadesi vs. derken kazancın çoğu zaman 5-10tl gibi ancak kalır. (bazen başa baş kurtaramazsın bile...) reklamı gider göstermediğimizde kâr çok çıkıyor (keşke gerçekten çok olsada kdv'yi rahat rahat versebilsek...) ama fatura gösterebilmek için bir de reklamın KDV'sini ödersek bu defada boşa kürek çekmiş oluyoruz
her türlü; iki ucu b.... değnek, nasıl bir yöntem izlemeliyiz çözemedik.