Frans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yazdığınız doğru ama tek bir yerde sıkıntı oluyor.

Şimdi hizmet ve yararlanılan yer yurtdışında yani dar mükellef oluyor ve vergi de orada verildiği için kdv yok. Ayrıca para yurtdışındaki bir hesaba yatıyor ama orada da vatandaşlık olmadığı için oraya bir gelir vergisi yok. Ek olarak para Türkiye' ye sokulmadığı müddetçe Türkiye' de de gelir vergisi yok. Bunlar genel olarak netleşmiş şeyler. Yanlış varsa düzeltin lütfen.

Ama para Türkiye' deki banka hesabına transfer edilirse bu resmileştirilip gelir vergisi verilebiliyor. Buraya kadar da sıkıntı yok.

Sıkıntı şurada başlıyor, Türkiye' ye dönüş yapılıp herhangi bir bankamatik üzerinden para çekildiğinde bu para bankaya girmeden direk Fransa üzerinden işlem görüyor. Tıpkı herhangi bir turistin para çekmesi gibi.

Bankamatikten alınan fişi dayanağı yok diye muhasebeci muhasebeleştiremem diyor. Çünkü fişte sadece çekilen miktar ve kart üzerindeki numaraların bir kısmı gözüküyor (kart fransadaki bankaya ait).

Biz de mecburen hesaba aktarıp gelir vergisi ödüyoruz ama o da döviz çevriminden dolayı ciddi kayıp oluyor, döviz olarak aktarmak istersekte ayrı bir kesinti oluyor. Ama bankamatikten çekersek herhangi bir kayıp olmuyor.

Yani bankamatikten çekmek sıkıntı olmasa oradan çekeceğim ama o da başıma iş açar diye kullanmak istemiyorum.
Şimdi tam anlamadım tatile gittiniz geldiniz tatilde olduğunuz sürede para kazandınız geldiniz. Bu tarz kazancı arızi kazanç olarak düşünürsek 21.000 TL karşılığı tutarı vergisiz kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. İş yapmaya ve para kazanmaya devam ediyorsanız yani artık ticari bir geliriniz varsa olay farklı olur.