Merhaba Arkadaşlar bir mali müşavir olarak bu konuda sizlere açıklayıcı bilgi vermek istedim
Google irlanda ülkemizde dar mükellef tanımına girmektedir ve siz dar mükelleften aldğınız hizmeti türkiye'de kullandığınızdan size kesilen fatura üzerinden kdv ödemeniz gerekir ancak ödediğiniz bu kdv karşı taraf mükellef olmadığından devletin kasasına girmemektedir.
bu durumda devlet sizin bu ödediğiniz tutar üzerinden kdv yi hesaplayıp google adına öncelikle ödemenizi istiyor
ardından da size bu ödediğiniz kdv yi kendi beyannamenizde indirim konusu yapabileceğinizi söylüyor
Buna göre, ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi Türkiyede bulunmayanların Türkiyede yaptığı hizmetler ile bunların yurt dışında yaptığı ancak Türkiyede faydalanılan hizmetler KDVye tabi olacaktıBu gibi hizmet ifalarında mükellef, esas olarak hizmeti ifa eden olmakla birlikte, Türkiye'de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmadığından, KDVnin tamamı, hizmetten faydalanan yurt içindeki muhatap tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilip ödenecektir.
işte can alıcı nokta burada arkadaşlar google ödediğiniz bu para üstünden devlete kdv yi ödemelisiniz yarın öbür gün müfettişler kapınızı çalar ve bugune kadar yaptığınız tüm ödemeler için sizden o kdv yi ister..
diyebilirsiniz ki ben indirim konusu yapmadım o yüzden de 2 no lu beyanname ile de ödemedim ..
devlet buna bakmaz siz ödediğiniz tüm adwords ücretlerinden sorumlusunuz ve devlet o kdv yi sizden isteyecektir..
detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz
saygılarımla
yusuf ayırkan
bağımsız denetçi
smmm
Hocam o zaman size zor bir soru sorayım. Diyelim ben 3 aylığına Fransa' ya tatile gidiyorum ve oradayken Fransızca bir site açıp o ülke vatandaşlarından para kazanıyorum. Ödemeler de yine oradaki geçici bir banka hesabıma yatıyor.
Sonra Türkiye' ye geliyorum ve fransadaki banka kartımla Türkiye deki bankamatiklerden para çekimi yapıyorum. Bu durumda vergi durumu ne olur
Bu soruya şimdiye kadar net bir cevap alamadım, sizin de en azından bir teoriniz varsa değerlendirmek isterim.