Peki arkadaşlar her sitem için farklı farklı adsenseye başvursam (hesap banlanmasına karşı önlem olarak) olur değilmi bu ?
Şayet olursa anlaşılırsa ip adreslerinden tüm hesapların banlanma gibi durumu söz konusu olur mu?
Haaa birde insanlar burada site satışı yapıyor aylık 1.000 TL geliri varsayalım. Bu gelir 3 sitenin toplamı ise bazen adam gelir tablosunun ekranını koyuyor nerden bilelim tek siteden gelir olduğunu bunu anlayabilirmiyiz adsense hesabında?
Ayni ipyi zaten farkediyor, hatta basvuru yaptigin mailler arasinda 2.mail adresi vb. bir baglanti varsa onu da farkediyor. a sitesinden yaptigin basvuruyla aldigin bir adsense hesabindan a, b sitelerinde reklam yayinliyorsan, sonra b sitesiyle yeni basvuru yaparsan yine kabul edilebilirsin. Kendi tecrubem bu sekilde. Ama ilk hesapla yeni basvuru yaptigin sahsin ikametgah, mail adresi, ip adresi gibi benzerlik farkederlerse yeni adsense hesabi alma sansin yok. Eski hesabina dokunmazlar ama digeriyle baglantili oldugu icin yeniyi de vermezler.
İkinci sorunun cevabi ise şu: performans raporlarindan tek tek siteyi secip o sitenin gelirine bakabiliyorsun. Adsense gelir capsine baktiginizda gelir verilerinin ustunde site adinin yazip yazmadigina bakin. Tabii ki bi cozum degil çünkü kimse acikca site adresini gostermiyor forumda hakli olarak. Benim uyguladigim yontem şu: bir site için anlastigimda parayi yollamadan once team ile site sahibinin pcsine baglanip adsense'e giris yaptiriyorum (zaten sifresi gorunmuyor). Sonra performans raporlarindan kendim kontrol ediyorum o sitenin gelirini. Arkadasimdan bile alsam bunu uyguluyorum, prensip meselesi benim icin. Bir de ayni seyi sayac icin yapiyorum. tavsiye ederim.