Torba yasasının değiştiği malumunuz. Bu yasaya son anda eklenen TİB'le ilgili internet düzenlemeleri sayesinde artık yüksek mahkeme kararları gerekmeksizin herkesin internet trafiği takip edilebilecek. Buna göre TİB, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle mahkeme kararı olmaksızın 4 saat içinde internette erişimin engellenmesini sağlayabilecek.
Kabul edilen bir başka önergeyle TİBe mevcut durumda ancak bir soruşturma ya da kovuşturma olması halinde mahkeme kararı ile işletmecilerden temin edilebilen internet tarfiğine ait bilgileri, mahkeme kararı olmaksızın temin edebilme imkânı getirildi.
Artık internet güvenliğimden ve fişleme olaylarından paranoya derecesinde şüphe etmeye başladım. Her şey daha da kötüye gidiyor. VPN gibi alternatif çözümler olsa da, zaten aylık internet ücretimiz varken bir de onu ödemek zor geliyor. Ücretsiz VPNler ise virüslü.
Konu hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Alternatif çözümleriniz nelerdir? İnternetteyken "güvende" hissediyor musunuz? Yeni yasa için ne diyorsunuz?
Tecrübe ettiğim çözümleri yazıyorum. Siz ilettikçe ben de yenilerini konu başlığına ekleyeceğim.
Ücretsiz çözümler
Zenmate (Meşhur servis, ama virüs bulaştığı söyleniyor) -
https://chrome.google.com/webstore/d...hfpabhfomcebme
Hidemyass -
https://www.hidemyass.com Ücretli çözümler
PureVPN (TR'ye yeni giriş yaptılar, 5 kişi aynı hesabı kullanabiliyorsunuz) -
http://www.purevpn.com/tr/
Private Internet Access (Kaliteli ücretli çözümlerden bir diğeri) -
https://www.privateinternetaccess.com/