8 yıllık üye olmanız ve yaşça büyük olmanız benden daha deneyimli olabileceğinizi gösteriyor. Böyle bir durumda size yol göstermek bana düşmez: bu yüzden utana sıkıla yazıyorum bu yorumu.
8 yıldır buradasınız ve son zaman diliminin çoğunluğunu anladığım kadarıyla script bölümüne harcıyorsunuz. Bizde r10'da ticaret yapıyoruz veya başka platformlarda. Eğer bir konu veya bir akım başlattıysanız, arkanızda sizi 4 gözle bekleyen insanlar varsa; konu içeriği hakkında insanları bilgilendirmeyi kendinize bir görev belirlemiş olmalısınız. Vaktiniz olmayabilir, fikriniz olmayabilir, hastanız olabilir, ikili ilişkilerinizde sıkıntı olabilir, kısaca özel hayatınızda sorun olabilir. Fakat buraya konu açıyorsanız ve arkanıza onlarca insan takıyorsanız; özel hayatınız ile iş hayatınıza ayrı bölgelere ayırıp, her ikisine de gerekli zamanı vermelisiniz. Ha veremiyorsanız bile, konu içeriği güncelleyerek bizi bilgilendirebilirsiniz. Veya şu fikir/projeye karar verildi. Fikir/proje üzerinde geliştirmeler yapıyorum. vs. vs. şeklinde ufaktan güncelleseydiniz bu 1,5 ay boyunca boş kalmadığınızı görürdük. Ha siz diyorsanız ki; 1.5 ayda bitecek bir çalışma değil benimki 1,5 yıl sürecek diye. Kusura bakmayın 1,5 yıl sonra o yazdığınız scriptin satışını ve bu konunun üzerinde de yellerin estiğini görürüz.
Dediğim gibi özel hayat bir bahane değil. R10'a kayıt olan herkesin bir özel hayatı var.
8 yılda bu ticaret anlayışını kavrayamadıysanız, bundan sonrada ne benim nede başka arkadaşların size dil dökmesi yersiz olur zaten. Böyle yaparak kendi üzerinizi karalıyorsunuz, script veyahut herhangi bir işim olduğunda en son geleceğim kişi sizsiniz artık. İnsanlara bir yol gösterip, en başta kendi giderken birden ortan kaybolan kişiye iş verirken nasıl güvenebiliriz?
Çok güzel yazmışsınız sonuna kadar katılıyorum. Fakat herkesin özel hayatı birbiri ile aynı olmayabilir değil mi hocam?
Uzun zamandır r10'dan uzağım açıkcası. Script satışı dahi yapmıyorum dikkatinizi çekmiştir muhakkak profilimi incelediyseniz eğer.
Hala söylüyorum ben konumun arkasındayım. Dediğin gibi insanlara bir söz verdim ve bu sözü yerine getirmemem için hiç bir sebep yok. Sadece öncelik olarak özel hayatımı ön planda tutuyorum. Kim olsa bu şekilde hareket eder.
Sonuçta ben geçimimi eskisi gibi r10'dan sağlamıyorum 24 saat forumda bulunayım. Eskiden olsaydı belki bu geçen süre içerisinde muhakkak söz verdiğim 4-5 scripti bitirip paylaşmıştım.
Ben kimseye süre vermedim zaten. 1 hafta sonra paylaşacağım veya 1 ay sonra paylaşacağım diye. Aslında daha erken paylaşabilirdim ama aramızdaki arkadaşlardan birisi beni inanılmaz derecede gerdiği için bu düşüncemden vazgeçtim. Boş zamanlarımda el atıyorum sadece.
Konudada bahsettiğim gibi önce karikatür scripti demiştim. Yakın zamanda paylaşacağım karikatür scriptini.
Ben arkadaşları anlıyorum dediklerinde de haklılar. Bu forumda çok böyle konular geçti fakat arkadaşlar beni anlamıyor. Benim anlatmak istediğim o. Yoksa script yazıp paylaşmak marifet değil. Marifet olsun diye paylaşım olmaz. Her paylaşımın bir amacı olmalı.
İyi forumlar.