@PesimisTr;
O filmi izledim.Zaten o filmi izledikten sonra bu düşüncelerime daha çok önem verdim.Açıkçası sizin de o filmi izledikten sonra sevdiğin işi yapma yaptığın işi sev gibi tavsiyede bulunmanıza şaşırdım.O filmde aradaki farkı görmediniz mi inek gibi çalışan birileri ne isterse yapan bir ton para sahibi olup yine birilerinin peşinde koşan bir inek vardı bir de kendi düşüncelerine önem veren sevdiği şeylerle uğraşan ve sevdiği şeyleri yapan (ki ana karakter mühendisliği seviyordu ve sadece öğrenmek için oraya gidiyordu).
Çok güzel bir dönemde yaşıyoruz bence kahve gibi tadı muhteşem içeceklerin,kavurma gibi lezzetlerin olduğu bir dönemde ama hayatımızı zindan ediyoruz.Gerçi tamam herkesin bir isteği seçimi var.Sizler günde 8 saat veya daha az çalışarak 25 yılınızı geçirmeye razısınız ben buna da saygı duyuyorum çünkü siz iphone 5s sahibi olmak isteyebilirsiniz veya bir Audi arabam olsun diyebilirsiniz (gerçi doktorlar ve pilotlar dışında hiç bir üniversite o arabayı bu ülkede aldırabilecek mesleği veremez ama) o zaman haklısınız derim saygı gösteririm.Fakat bende aynı düşüncelerime saygı bekliyorum ama nerde
@abcgrup ;
Abi ilk önce şu unlimited happy'i bir tanımlada sonra orası için emek ver

.Sonsuz mutluluk nedir?Sence her şey sonsuz,limitsiz olsa orada mutluluk olur mu?Düşün ki şuanda her şeye sahip olabiliyorsun ölümsüzsün sevdiklerinde ölümsüz dünya gittikçe kötüleşmiyor düzen bozulmuyor ne kadar mutlu olabilirsin?Bunu bize tanımla sonra orayı düşünelim abi
@HaB;
Evet anlatmak istediğim aynen o videodaki filozofun dediği gibi valla.Bakın şuanda böyle düşünürken tek tedirgin olduğum konu dediğiniz gibi bu tarz bir hayat isteyecek sevdiğim birini bulmak olur sanırsam.
Dediğiniz gibi düşünelim hadi ben mühendis olmuşum eşimde çalışıyor eve giren aylık para 6000 lira.Ayda evine 1500-2000 TL giren birine göre telefonlar daha üst seviye olur,televizyonda daha üst seviye olur,araba olur,iyi bir yerde ev olur,senede (1 ay bile değil ben çevremde dediğiniz gibi 1 ay tatil yapan görmedim.Bir öğretmenlerin en çok izni var sanırsam

)
Yani 12 yıllık saçma bir öğrencilik hayatından sonra o kadar çalışma bu dediklerim için.Taştan topraktan beslenen hayvanların kilosuna 20 lira vermek için?Zaten altını çizdiğim bir nokta var o da benim bu dediklerimi yapabilmek içinde az da olsa para gerekiyor.Yani o çiftlikteki hayvanların iğnesi,aşısı var.Bir şey geliştirmek yapmak-icat etmek isteniyorsa onların malzemelerinin alınması var.
Fakat birilerinini istediklerini yaparak bir şeyler kazanmaya çalışmak yerine kendi istekleriniz doğrultusunda yaşarsanız zaten yine kazanırsınız.Yani atıyorum nasıl ki evde pişen yemekler,yiyecekler bütçe dahilinde en iyisi oluyor,en iyi şekilde yapılıyor o yüzden lezzetli oluyor aynı onun gibi bir durum.
@oxside;
Bıkkınlık değil.Sürekli buraya yazmamın nedeni de bunları olabildiğince mantıklı konuşabileceğim kişiler tek sizsiniz.Ailem ile konuşuyorum gülüp geçiyorlar yok öyle bir dünya diye,çevremdekilere anlatıyorum onlarda yok ayfon güzel diyen okul arkadaşlarına da böyle şeyleri deyince tabi onlarda gülüp geçiyor.
Yanlış anlamayın ama size ben mi dedim gidip o işlerde çalışın diye yada ben mi dedim o bulaşık yıkayan ağır işlerde çalışan insanlara.İnsanlar bir şeyleri göze alamıyor sonra böyle yapamadıklarını başkalarına gösterip durumuna şükret demesini çok iyi biliyor ne yazık ki.Bunlar hayal değil ben ölümsüzlüğü istediğime dair bir mesaj mı yazdım?Yada dünyanın dönüş yönünü değiştirmek istiyorum top gibi sektirmek istiyorum tarzında.Lütfen halime şükrediyorum tarzında işin içinden çıkmaya çalışmayın.
Bende halime şükrediyorum.Yemekten sonra,yatağa yatarken yani sahip olduğum şeylere karşılıksız sahip olduğum için kim bunları bana tayin ettiyse (gerek ailem,gerek yaratıcı) teşekkür etmesini biliyorum ama kendimi şurada açlıktan ölen insanlar var şeklinde avutacakta değilim.Zaten trilyon m istemişim anlamadım ki sadece istediğim hani o bir şeyler icat eden mucitler gibi bir şeylerle uğraşmak.
@KurnazayRap;
Yok hocam yapmayın Allah korusun.Çok şükür sevdiklerim,ailem hayatta.
@ByMaster;
Evet bendim hocamda niye bu şekilde aşağılayıcı bir şekilde sordunuz anlamadım?
http://www.youtube.com/watch?v=tzi3OX0ADW8
Bu videolardaki insanlar yapınca oluyor da biz bunları isteyince komik mi oluyor anlamadım