8 yıllık üye olmanız ve yaşça büyük olmanız benden daha deneyimli olabileceğinizi gösteriyor. Böyle bir durumda size yol göstermek bana düşmez: bu yüzden utana sıkıla yazıyorum bu yorumu.

8 yıldır buradasınız ve son zaman diliminin çoğunluğunu anladığım kadarıyla script bölümüne harcıyorsunuz. Bizde r10'da ticaret yapıyoruz veya başka platformlarda. Eğer bir konu veya bir akım başlattıysanız, arkanızda sizi 4 gözle bekleyen insanlar varsa; konu içeriği hakkında insanları bilgilendirmeyi kendinize bir görev belirlemiş olmalısınız. Vaktiniz olmayabilir, fikriniz olmayabilir, hastanız olabilir, ikili ilişkilerinizde sıkıntı olabilir, kısaca özel hayatınızda sorun olabilir. Fakat buraya konu açıyorsanız ve arkanıza onlarca insan takıyorsanız; özel hayatınız ile iş hayatınıza ayrı bölgelere ayırıp, her ikisine de gerekli zamanı vermelisiniz. Ha veremiyorsanız bile, konu içeriği güncelleyerek bizi bilgilendirebilirsiniz. Veya şu fikir/projeye karar verildi. Fikir/proje üzerinde geliştirmeler yapıyorum. vs. vs. şeklinde ufaktan güncelleseydiniz bu 1,5 ay boyunca boş kalmadığınızı görürdük. Ha siz diyorsanız ki; 1.5 ayda bitecek bir çalışma değil benimki 1,5 yıl sürecek diye. Kusura bakmayın 1,5 yıl sonra o yazdığınız scriptin satışını ve bu konunun üzerinde de yellerin estiğini görürüz.

Dediğim gibi özel hayat bir bahane değil. R10'a kayıt olan herkesin bir özel hayatı var.

8 yılda bu ticaret anlayışını kavrayamadıysanız, bundan sonrada ne benim nede başka arkadaşların size dil dökmesi yersiz olur zaten. Böyle yaparak kendi üzerinizi karalıyorsunuz, script veyahut herhangi bir işim olduğunda en son geleceğim kişi sizsiniz artık. İnsanlara bir yol gösterip, en başta kendi giderken birden ortan kaybolan kişiye iş verirken nasıl güvenebiliriz?