Doyumsuzluk.

Mesela, bir aile düşünün eve 2k maaş giriyor ve ev kira.
Bu aile hayatını kolayca devam ettirebilir, karnı doyar borcu harcı olmaz.
Ama lüks bir hayatı da olmaz.
Eğer evin babası evin gelirini yükseltirse aile için ekonomi planı yaparak istedikleri her şeyi alırlar. Ama zamanla.

Peki, bu ailenin neyine iphone 5, galaxy s4 ? Telefon faturası 100 lira olursa adama sormazlar mı iş adamı mısın bu kadar ne konuşuyon diye.

Din muhabbeti amaçlı söylemiyorum ama günümüz gerçeği,
İnsanlar artık karnım doydu bugünde çok şükür bile demiyor.
Adamın kullandığı iPhone'u Steve Jobs bile görmedi

En basiti, benim işim/uğraşım gereği bana i7 işlemci 8gb ram son model ekran kartı vs vs bilgisayar lazım.
Bende ne var ? i5 işlemci 4 gb ram 610m ekran kartı. Bu benim uğraşlarımda +2-4 saat uğraşmamı sağlıyor. Bana göre yavaş geliyor ama buna şükür. Evinde 2000 yılında babasının aldığı karne hediyesi bilgisayar ile benimle aynı uğraşı yapmaya çalışan kişilerde vardır. Allah onlara daha iyisini versin ama onlarda şükretmeli. Hiç olmayanda var.
Hiç olmayanda şükretmeli, bilgisayarı kullanacak elleri olmayanlarda var vs vs liste uzar gider.

Diyeceksiniz ki, 14k'lık bilgisayarlarda var. Var arkadaşım, benim gücüm - ailemin gücü bu kadar. Cebimde sigaram, karnım tok, önümde bilgisayar elimde telefon kenarda fotoğraf makinesi vs bu benim için lükstür.
Yanına birde ailemle beraber oturup çekirdek çitliyorsam tadından yenmez

Peki sor bakalım o 14k'lık bilgisayara sahip adam en son ailesiyle ne zaman çekirdek çitlemiş

Kısacası, mutluluk o kadar zor değil. Gözlerimiz o kadar çok zirveye dikilmiş ki, adım atacak halimiz yokken uzaya çıkmayı düşünüyoruz.

Bir de şu pencereden bakalım, ben istemez miyim elimde son model telefon altımda son model araba ödediğim hesap çıktığım mekanın kirası kadar olsun. (bunu istemezdim ben keriz miyim )
Ben burada şuan bile gözlerim acıya acıya geleceğim için çalışıyorsam program üstüne program katıyorsam kimse kusura bakmasında benimle aynı sınıfta olan veya aynı işi yapacak adam şu an instagramda fotoğraf paylaşıp gezip tozuyorsa o kişi iş yerinde bana tabi Burak Bey diyecek.