pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar betonların içerisinde,şehir gürültüsünde sıkış,tıkış yaşamak çok sinir bozucu.Şehir merkezlerine çok uzak olmayacak bir şekilde (misal 1-2 km ötede) yeşillikler içerisinde yaşamak sadece para.Allahın taşı toprağı için istenilen paraların haddi hesabı yok Böyle sahipsiz olup gidip kendimiz tahtadan veya başka bir yoldan küçük barınak gibi veya bahçeli,atölyeli.

Zaten köylük alanlarda su dağdan bedava.Gerektiği kadar elektriği hareketli su kaynağından,rüzgardan falan elde etmeyi düşünüyorum.Zaten şehir içinde evimiz var.Bir de böyle sessiz,sakin atölyeli,bahçeli bir ev çok güzel olur.Yada ev yerine el yapımı off road büyük bir karavan daha iyi mi olur acaba?

Burada sizlerden pek yorumlu tepkiler beklemiyorum çünkü milyon liralık ferrari hediye verileceğine malzemeleriyle kendi yaptığım bir araçtan daha çok zevk alırım.Misal kendim bir araç yapıp onun yakıtını bahçede yetiştirdiğim fındık,fıstık vb. gibi yağlı yiyeceklerden karşılayıp onunla kendi yaptığım sedan tarzı aracımı,pick up'ımı,traktörümü çalıştırmayı isterdim.(Vergi vb. şeyler ile hiç alaka-dert tasa olmadan) Bir 3-4 tane büyükbaş hayvan,5-10 tavuk,3-4 koyun,keçi besleyerek doğal süt,et,yumurta ihtiyacınıda karşılayıp diğer sebzeleri bahçemden temin ederek kimseye muhtaç olmadan sessiz sakin yaşamak isterdim.Tabi yine teknolojiden kopmamak için telefon çekecek bir yerde olması hatta telekom olmaması durumunda internet ihtiyacının cep telefonunun üzerinde gerçekleştirilmesi için bu dediğimi büyük şehirlerde yapmak çok daha mantıklı olacaktır ama dediğim gibi sanırsam ciddi miktarda para olmadan imkansız galiba

Gerek internetten veya gidip günde belli saatlerde çalışarak ayda 600-700 kazanıp onunda yeteceğini düşünüyorum.Para için okula gitmek istemiyorum çünkü olacakları biliyorum iyi kötü bir mühendis olsam aylık alacağım en fazla 3500 TL olacak hatta mühendis bile olamam bu lanet eğitim sisteminde,düzende.O parayı alacağım ama ne olacak gidip 200 bin liralık beton dairesinde şehir içinde ev alıp borçlanacağım gidip araba alıp borçlanacağım köpek gibi çalışmaya devam ederken şehir içinde her şey para her şey para.Geberene kadar çalışacağım ne için bir taşıt için senede 15 gün tatile gitmek için tüm bu yaşadıklarımı tekrar çocuklarıma yaşatmak için.Kimse mühendisliği,teknolojiyi sevmiyor herkes en kolay şekilde para kazanıp güzel lüks evim olsun arabam olsun telefonum olsun derdinde.Ben değilim bu yüzden bu şekilde devam etmek istemiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Siz de bana karşı çıkacaksınız çünkü sizde dediğim şekilde yaşıyorsunuz gerçi ama olsun yinede beni bir nebze anlarsanız ve ona göre bir tavsiye verirseniz diye yazıyorum bunları.

Yani aslında ben kafelere,barlara,eğlence mekanlarına karşı değilim ama sırf ayda 1 kere veya yılda 5 kere bunları yapabilmek için senelerce köpek gibi çalışmaya gerek yok.Ve tüm bunların aynısını zorla olursa çocuklarıma yaşatmak istemiyorum.Yani güzel bir eşim olsun ama onla yeri geldiğinde dağ bayır gezelim.Fakat sırf senede 10 gün bir otelde tatil yapabilmek için elimizde iphone 5s olması için o kadar sene o kadar saat şuursuzca çalışmak hiç mantıklı gelmiyor.
motorsiklet motorundan uçak yapıp gezmek isteyen arkadaş sendin dimi ?