@iGrand;

Hocam aslında en mantıklısı iyi bir girişimle köşeyi dönüp sefa sürmek ama bu sanıldığı kadar kolay bir şey değil ve bence gerekli değil.Yani hatta düşününce bu saatten sonra zenginliğin bana ve aileme zarar vereceğini düşünüyorum.Bana göre hızlı arabaların verdiği keyif-mutluluk fiyatından,sahip olma zorluğundan değilde sadece o çıkabildiği hızdan ve adrenalinden olmalı.

@Uploadering ;

Dertler bitmez ki hocam.Zaten dediğim gibi köy hayatında da para olmadan olmaz.Yine bir miktar para gerekir ama şehir hayatındaki gibi gereksiz harcamalar,fazlalıklar ve sürekli olarak birilerine hizmet etmeden olur.1 hafta sonra okullar açılıyor yine milyonlarca gencin ırzına geçmek için toplayacaklar 9 ay boyunca.Dershaneye gidiyorum.Fizik dersindeyiz mesela çok zevkli konular var işte fiziğin o maddenin atom yapısı ile ilgili,enerji konuları,kuantum,evrenin yapısı ile ilgili konu anlatımı falan olunca çok zevkli oluyor.Ama bu dediklerim o kadar kısa sürüyor ki.Yani 3 haftadır dershanedeyim bu şekilde keyifli geçen ders anlatımı en fazla 30 dakika olmuştur.Geri kalanında yok tüplere sıkıştırılan havaya şuradan şöyle yaparsak şuranın basıncı ne olur yok şurayı açarsak ne olur.

Bizim ygs,lys'ye kadar en az 5 test kitabı bitirmemiz gerektiği falan.Ki bir de benim dershanem anlayışlı yine günde 50 soru çözün diyorlar günde 500 soru çözülecek diyen dershaneler var.Ve bazı arkadaşlar (ağır bir tabir olacak kimse kusura bakmasın ama) önüne ne koyulursa yiyen canlılar gibi ne denilirse yapıyorlar,sınav sisteminde bir değişiklik oluyor bukalemun gibi uyum sağlıyorlar.Ben bu şekilde davranmayınca suçlu oluyorum arkadaş.Ya illa rahat mutlu yaşamam için güzel bir proje ile trilyoner mi olmam gerekiyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:23:25 -->-> Daha önceki mesaj 23:20:03 --

@PesimisTr;

Hocam bunları dememin nedeni bu dediklerimi yapabilen insanlar %1'dir.O da emekli olup birikim yapabilen insanlar.Yani 60 yaşına gelip ne enerji,ne sağlık bıraktılarında özgür oluyorlar.E ben yemişim o yaşta parayı,pulu.Yüzeyecek enerjin,halin,sağlığın kalmayınca ne anlamı var o kadar sene çalışmanın.

Yani eğitime karşı biri değilim zaten işin içine sınav vb. gibi zorunluluklar girince tadı tuzu kalmıyor.Kimse gelip bana eğitim şart gibi hikayeler anlatmasın üniversite okuyanlar bilgi için mi okuyor o üniversiteyi yoksa rahat bir iş,ünvan,diploma için mi?