sarkos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir tek ben yaşıyorum sanıyordum

İlk sayfada bile doğru düzgün linki olmayan bir kelime var. 2 haftadır tanıtım yazısı, footer link, çeşitli nofollow linkler vs. pek çok şey yaptım ancak 4-5. sayfada takıldı kaldı. Normal şartlarda çalışmalarımın yarısında ilk sayfaya rahatlıkla gelmesi gerekirdi.
Sonuçların daha geç yansıyacağını düşünüyordum ama 1 ayda yansımadığını söyleyenler olmuş.
Benim gözlemims şu. Sitenin diğerlerinden hiç bir eksiği yok ilk başta kopya içerikle doluydu tamamı düzenlendi ve temiz bir şekilde index aldı. 10. sayfadan 4-5. sayfaya bu düzenleme ve bir kaç linkin ardından direk zıpladı site. Hemde 1 gece içerisinde.
Oradan sonra bir türlü yükselmedi çakıldı kaldı. Rakiplerin neredeyse tamamının bu siteden daha eski olduğunu fark ettim. 10 yıllık rakipler bile var. Benim çalıştığım domain 3 yıllık, site açılalı ise bir kaç ay olmuş. Domain yaşıyla değil doğrudan site yaşıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Tema değişikliğini bile denedim bir işe yaramadı.

Merak içerisindeyim umarım bir çözüm buluruz
Bizde bu alanda bir sorun olduğunu gördüğümüz için açtık zaten konuyu hocam. Gelen yorumlarda bunu doğrular nitelikte. Herkesin yapmış olduğu çalışmalar farklıdır. Ancak herkeste sorun aynı. Bu nedenle yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili değil, Google'la ilgili bir durum sözkonusu diye düşünüyorum. Şuanda en şey yaptığınız çalışmaları en sığ yüzeyden devam ettirmeniz ve abartmamanız olur.

Bahsettiğiniz site yaşı ihtimaller dahilinde hocam. Ancak 200 den fazla sıralamaya etki gösteren kriter oluşturan ve bu kriterleri sıralamada sadiselerle gösterebilme yeteğini düşündüğümüzde site yaşı zaten Google kriterleri arasındadır ve seocular bu bakımdan genelde eksi ile işe başlarlar 200 kriter etkili demişken, sadece bir kriterden dolayı sıralamanızın sabit kalmasının da mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle sorunun çözümü bizde değil Google'da gibi görünüyor şuanda.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:47:35 -->-> Daha önceki mesaj 20:39:58 --

dmrts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun aksini yapan zarar görür demiyorum zaten, yükselme beklenen kelimede, ana kelime ve yan kelimelerde site içinde oranların gözden geçirilmesi gerekir diyorum. ana kelime %40, yan kelimeler %15 i geçmemeli. Bunun aksini yapan gördüm diyorsun, sonra böyle bir oran ilk defa duyuyorum diyorsun biraz sanki ne söylersem ters cevap vermeye programlanmış gibisin hadi hayırlısı
yok hocam öyle değil. tabiki bu tür bilgiler okudum ancak kesinlikle değer vermediğim bir bilgi olduğunu söyleyebilirim. çünkü hangi açıdan bakarsam bakayım mantıksız geliyor bana. bu eleştiri değil sadece kendi görüşüm. bunun tersini yapan dediğimde (ben kendim yaptım ama böyle bir oran orantıyı düşünerek yapmadım) oradan biliyorum. Bütün sayfalarda anahtar kelime geçiyordu ve bunun sıralamada düşmeye ya da çıkmaya etkisi olduğunu pek düşünmüyorum. + olarak sıralamada yükselmeye etkisi olur ama anahtar kelime oranının çokluğundan değil, alt sayfa çokluğundan olur. bu da bilinen bir gerçek zaten.

bana göre böyle bir oran orantıya takılmayın hocam. ama siz bende işe yarıyor diyorsanız saygı duyarım.