YusufKISA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yetersiz ben yusufkisa.com 'da forum v.s. olmadan 100K 'nın altına indim. 80K 'lara kadar indim sonra bi google news dalgası çıktı newsi alan benden öne geçti böyle böyle 198K 'ya kadar geldim.

Forum olduğundan alexanızın en az 100K altı olması gerekiyor. Eğer güncelse.
Hocam bu yeni forum. Daha bir kaç hafta önce kuruldu. Domain de 1 Yaşına yeni girecek.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:06:38 -->-> Daha önceki mesaj 13:58:31 --

s7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alexa değeri benim için hiç ölçüt olmamıştır. sizin içinde olmamalı...

Para kazanıyormusunuz?
Yeterli kazanıyormusunuz?

İkisine evet cevabı veriyorsanız kim takar alexayı

öyleki alexa globalde 700k olan e-ticaret sitesi yıllık 600 bin tl ciro yaparken

alexa 75k daki sitem yıllık 70k gelir elde ediyor.

Alexa 200k daki bir başka sitemde aylık 80 lira getiriyor.

Arkadaşımın alexa 40k daki sitesi aylık 40 lira getiriyor...

Dediğim gibi alexa bir ölçü değil. Hileli yöntemlerle kolayca alexada yükselmek mümkün..

Mümkün fakat bir insan neden alexada yükselmek ister bir türlü anlamış değilim.

Hiç bir yararı olmayan bir sıralamadan bahsediyoruz...
Merhaba Hocam Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Alexa değerleri bu sektörde her zaman konuşuldu, tartışıldı.

İlk önce şunu söylemem gerekir: "Para herşey değildir."

Alexa için önemsiz diyorlar. Haber sitelerinin Alexa değerlerini haber yaptığını görürsünüz. Haber siteleri neden Alexa değerlerini haber yapar ki?

Web sitenin para kazanması tamamen bir pazarlama olayıdır. Pazarlama ne kadar aktifse web sitenizi en iyi şekilde nasıl ifade ediyorsunuz? İyi bir marka oluşturma çabanız var mı? Para kazanmak web sitesinden bu şekilde olur. Webmaster iyi bir pazarlamacı ise para kazandırabilir. Webmaster iyi bir pazarlamacı değilse maalesef zor kazanır. Bir ürün çok kalitelidir. Ama bu üründen insanların haberi olmaz ise satış olur mu? Maalesef olmaz. V.S. Para konusu aynen bu şekildedir.

Alexa Değeri Önemi ve Faydaları
  • Hızlı index almanızı sağarlar. Denendi.
  • Alexa'da bir arama motorudur. Size Alexa'dan da ziyaretçi gelir.
  • Alexa değerlerine göre iyi bir pazarlama yapılırsa web sitesi para kazanır.
  • Web siteye vizyon katar.
  • Web sitenin Alexa değeri iyi ise ziyaretçiler sitenin güçlü olduğu kanısına varır.
  • ....

Yukarıdaki saydığım maddeler denendi.

Alexa değeri yok iken bir site haber ajansına üye oldu. Haber ajansından gelen haberlerin sadece başlığını değiştiriyordu. Facebook 'da 700.000 kişilik organik Fun sayfası vardı. Bu site kısa sürede Alexa 'da hızlı düşüş sağladı. Önce Gitti Gidiyor'dan reklam aldı. İleri ki zamanlarda Adsense reklamlarını alır oldu. Google Sinek Kuşu (Hummingbird) Algoritması değiştikten sonra Alexa'sı biraz yükseldi. Pagerank güncellemesinde ise PR2 oldu. Günden güne haber portalı büyüdü. Şuan alexa 'sı çıkıyor v.s. Ama Maşallah baya gelir elde ettiler.

Hocam işini severek bağlılıkla yaparsan, para da gelir, büyürsün v.s. Velhasıl-kelam Alexa'da önemlidir. Yetki biz Rızkımızın yolunda olalım.