Geçmiş olsun. Devletin sıkı düzenlediği bir alana girmişsin bilmeden. İlgili maddenin h fıkrası şöyle:
"
h) Kurumdan izin belgesi almadan iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetinin bir işyerinde veya 9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanununda yazılı araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzer yayın araçlarından biri ile işlenmesi halinde bu fiili gerçekleştiren gerçek veya tüzel kişilere onbin Yeni Türk Lirası; fiilin her bir tekrarında yirmibin Yeni Türk Lirası, (...) idarî para cezası verilir." http://statik.iskur.gov.tr/tr/kurumu...t/kanun2tr.htm
Fakir olman bu cezanın kalkmasını sağlamaz. "Suç"la "savunma"nın alakası yok. Suçu işlemediğini savunman lazım.
- Ben insanların iş-işçi bulmasına aracılık etmedim, sadece resmi sitenize yönlendirme yaptım ve içeriğinizi hiçbir şekilde değiştirmedim. - Aracılık faaliyeti dolayısıyla hiçkimseden para istemedim ve almadım. Siteden de önemli bir/hiç gelir elde etmedim. - Site kurup sizin linklerinizi verebilmek için izin almam gerekiyor mu hala bilemiyorum. Gerekiyorsa bile bunu bilmiyordum. - Kanunda bahsi geçen suçu işlemediğim için idari cezanın iptalini talep ediyorum.
Bu dava idare mahkemelerinde açılmalı çünkü idareye açılacak dava. Yanlış yerde açmayın da. Süreleri de kaçırmayın, kabak başınıza patlar.
Pratiği bilmediğim için ilk mahkeme talebini reddederse nereye gideceksin tam bilemiyorum da ya bölge idare mahkemesi ya da Danıştay'a temyize gideceksin gerekirse. Sağlam bir savunmayla bu ceza asla senin üzerinde kalmayacaktır, kafan rahat olsun.