Yıllardır bildiğim arasıra kurcaladığım bir ortam deep web. Ancak detaylı bir araştırma yapmadığımdan sadece merak ve inceleme açısından arasıra TOR ile bağlantı sağladığımdan net birşeyler yazmam mümkün değil. Ancak kulaktan doğma bilgilerle, kafalarına göre seviyeler uyduranlar deepnet'i ilk duyduğum (2004-2005 yılları olmalı) kulakta dolanan söylentilere kendilerini fazla kaptıran kişiler olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun yanısıra Amerikan sinemalarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Kaldı ki; en gizli yöntemlerin dahi normal internette paylaşıldığı bir dönemde halen Deepnet ile ilgili, seviyelerle ilgili herhangi bir bilimsel, akademik veya herhangi bir bazda makale, döküman bulabilmek mümkün değil. Sözde fotoğrafların içine saklanan şifreler, gizli algoritmalar vs... Bunlar yapılabilir, ben kendi kriptografimi geliştiririm, bana erişim kurmaya çalışan kişilerin benim kriptoma uygun veri alıp verdiğini tespit ederim böylece alın size gizli bir ağ. VPN ağlarını örnek verebiliriz. VPN ağlarını kullandığınıda VPN sunucusu ile client arasında dönen veriler genellikle şifrelenir, böylece özel bir alan oluşmuş olur. Tabi deepnet olayı peer to peer iletişim hali olduğu için normal internet protokollerinin dışında seyrediyor. Birçok ağ üzerinden hedefe ulaşılmasıda kişinin tespit edilmesini zorlaştırıyor.

Son olarak değinmek istediğim konu; eğer deepnet'in katmanlardan oluştuğunu ispat edebiliyorsanız ispatlayın (ama bunu yaparken kendi seviyenizi belirterek ispatlayın) aksi halde bu tarz bilgilerin sarfedilmesini saflık ifadesi olarak değerlendiriyorum. Şu da bir gerçek her insanoğlu gibi yanılabilirim, buda başka bir durum.