Çalıştığım eğitimlerde bu konu ile ilgili domainlerde özellikle rusça ve çince anchor text vs kasılan domainleri tehlikeli görüyorlardı..özellikle ingilizce siteler için..bundan kurtulmanın yolu ise güç..bunun yolu ise notlarımda
Relevance (ilişki) + Page Authority (backlink) = SEO Power/Ranking
genel olarak bir siteye saldırı olmadan önce bu gücü çok iyi oluşturmak gerekiyor..kendine özel ağ kurabilirsin (çok gizli oluyor bu)..şu an senin konun farklı tabi..şimdi tüm linkleri reddetmen google gözünde evet ben linkleri reddettim diyebilirsin..ama ahrefs yada wmtools bunların tamamının reddedilmesi ve sonrasında ise ciddi otorite kaybına yol açacak, manuel inceleme cezası kalktıkdan sonra çok hızlı bir şekilde bunu dengelemen gerekebilir..google buna nasıl bir tepki verir birşey demek güç tabi..bazı oyun siteleride zamanında bundan kurtulmak için baya linkleri kaldırttı..tavsiyem iletişime geçip bu linkleri öncelikle kaldırtman yönünde..tüm linkleri reddettiğinde sitenin tekrar güçlenmesi lazım..bu durumda manuel cezadan kalkarmı bilemiyorum tabi o andaki bakan kişiye bağlı..rakiplerin sana antiseo bile uygulasa yıkılmaman için gerçekten güçlü bir yapı kuracaksın sonra..yapı ise
güçlü sitelerden (pr3 ve yukarısı) > transfer sitelere (başka domainler alacaksın eski olursa çok daha iyi ) > ordanda senin sitene tanıtım yazısı şeklinde..
buna gücün transferi diyoruz..direk pr3 den basarsan gidersin..gücü böl ve aktar..ama bu yapıyı kurmak (birçok yolu var) burda yazmakla anlatılacak gibi değil..bunu çok iyi gizlemen lazım..
brand (marka gücünü kontrol etmen lazım, majesticseo vs benzeri sitelerden) eğer markan güçlü olursa antiseo vız gelir..
kusura bakma karışık oluyor yazılarım..biraz hastayım..önce cezadan kurtarmak ve sonra iyi bir yapı kurulursa siten tekrar o sektörde ilk sıralara çok rahat gelir..birde bu yapıyı kurarken yabancıların en çok dikkat ettiği şey optimizasyon fazlası..
mesela
title : urunadi geçiyor
urunadi.com/urunadi ifadesi geçiyor
desc: urunadi vs geçiyor..
direk gidersin..