Merhaba arkadaşlar, 2011 yılından bu yana premium bir domainim var. Domain eticaret sektöründe bir ürünle tam eşleşen ( urunadi.com ) bir yapıya sahip.
Domain 1 ay öncesine kadar kendi kelimesinde ilk sayfadaydı. Ancak rakipler ana anahtar kelimeyle rus sitelerinden sitewide şeklinde anti seo yaptılar. Böyle olunca arama sonuçlarından düştüm. Hemen ahrefs.com a girip kasılan domainleri bulup reddetme aracı ile reddettim, .htaccess ile engelledim daha sonrada robots.txt ile engelledim. Wmtools'da manual spam uyarısı gördüm. Oraya ilgili linkleri ve başka tespit ettiğim diğer domainleri reddetme aracını kullanarak reddettim sitemin tekrar incelenmesini istiyorum dedim. Ancak 10 gün sonra dönüş yaptılar ve daha eskiden verilen bazı linklerin politikalara aykırı olduğunu yazmışlar. İnceleme taleplerim 3 defa aynı şekilde neticelendi. Wmtools'dan baktığımda toplamda 343 domainden backlink görünüyor fakat ahrefs.coda bu sayı 220 civarı. Wmtools'da görünen linkler aslında çoğu aktif değil çünkü sitelerin bazıları kapanmış bazılarının domain süresi gitmiş vs.. Ben inceleme talebinden her bulunduğumda bana 3 tane farklı domain yazıp bunların örnek olduğunu ve başka sitelerden de politikalar dışında linkler olduğunu yazıyorlar ve iş böyle uzayıp gidiyor.
Yapay olmayan bağlantı nasıl olur? Tanıtım yazısı olan gayet organik sayfayı bile politika dışı demişler. Size sorum şu wmtools'da bulunan tüm linkleri reddetsem cezadan kurtulur muyum? Ne yapmalıyım nasıl kurtulurum lütfen bilginizi tecrübenizi esirgemeyin.
Saygılar.
Not: Bu yapılan saldırı sonucunda tüm gelirim kesildi ve yakında çocuğum olacak. Bunu yazıyorum belki bu tip antiseo yapanlar bu yazıyı okurda vicdanlarının sesini bir kez dinleyip. Başkalarının rızkıyla oynamanın Allah katında ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlarlar.