irowan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açarken hiçmi düşünmedin, beni açığa çıkarıcak birileri çıkar diye?
Kendi sitende 1 haftadir sanirsam, (3 gündür net görüyorum) 200 liraya #'li satisini yapiyorsun, gelmiş burada onu bunu savunup felsefe yapıyorsun, limit belirliyorsun yazik.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:00:19 -->-> Daha önceki mesaj 21:57:58 --

Dometes ile bu bir değil dostum, neden dometes dedin?
ufacık bir yolunu bulup, burada 50 liraya yapiyorlar daha sonra, gerçekten emek verenler, organik yapanlar ortada kalıyor, kusura bakma ama o sürekli gerzek gerzek tag çıkaranlar xx fiyata yaparim diyenler haram para kazanıyor, çalıntı hesaplar ile vsvs..
Adam akıllı organik yapanlar ortada kalıyor, bu konunun neden açıldıgını az cok tahmin edebiliyorum, aksini idda edenleride tahmin edebiliyorum, o tarz tt yapıyorlar fiyatta yüksek olunca herkes eskilere gidiyor, müşteri bulamıyorsunuz
Organikte olsa, Inorganikte olsa alıcı kendi isteğine sonuçta kavuşuyor değil mi? Domates ile değil de iPhone ile karşılaştıralım;

Apple Store'da şuan iPhone 2199 lira diyelim, paralel ithalat iPhone satıcıları da 1900 liradan satıyor. Arada 300 lira fark var değil mi?

Şimdi parası olan gidip 2199 liradan mı alır yoksa 1900 liradan satandan mı alır?

Serbest piyasa diye bir şey var, zamanında 3-5 kişi r10'da konu açtı yok alt limit yok alt limit vs.vs. diye getirttiler. Kimse ekmek yiyemez oldu, sponsor reklam alanlar ekmek yiyor sadece.

Bu işe haram vs. diyerek bakacak olursanız, siz şuan TT yapıyorsanız siz de haram yiyorsunuz. Bu kazandığınız paranın vergisi, zekatı falan veriliyor mu? Verilmiyor değil mi? O zaman o da haram. Alt limit olayına sonuna kadar karşıyım ben.

Domatesle de iPhone ile de karşılaştırırım bunu. Dünyanın kuralı bu, ucuza veren de var pahalıya veren de. Ben ister ucuzdan alırım, ister pahalıdan.

Çürük bozuk çıkma olayı da yok TT olayının, ucuza yapan da TT'ye sokuyor pahalıya yapan da TT'ye sokuyor sonuç olarak yani hizmeti alan kişi amacına ulaşıyor.

Umarım anlatabilmişimdir.