bende tam olarak 2. örneğinizden bahsediyorum.
Kuracağım sitede hizmet satacağız. site içerisinde hizmete ait bilgiler ve o hizmete veren kişiye ait bilgiler var. hizmeti veren kişinin ad ve soyadı çok fazla yerde geçiyor. (katkısı olacağını düşündürecek kadar)
domaini şahıs üstüne adsoyad.com şeklinde mi, hizmete ait kelimeler kullanarak mı almalıyım?
sonuçta insanlar ararken, hizmet adını yazıp arayacak, diğer yandan ad soyadın diğer sitelerde bolca geçmesi işime yarar diye düşünüyorum.
arada kaldım açıkçası.
Hocam anlamadım tam olarak ne demek istediğinizi, sanırım sektörü ismi filan gizli tutmaya çalışıyorsunuz saygı duyarım ama bayağı bi karışmış yani. Aşağıda tekrardan bir örnekle açıklıyım o zaman netleşir kafanızda umarım.
benim sordugum "eksiksozluk.com" u linksiz yazmak değil.
"ekşi sözlük" şeklinde yazmak
Hocam buradaki asıl şey isim ve soy isim. Spesifik bir isme sahipseniz, ve bu isim başka yerlerde yoksa sadece size aitse olur.
Yani; isiminiz: Abdülcabbar Soysiminiz: Pokranı ise ve bu siteniz içeriğinde oldukça fazla geçiyorsa, başka bir sitede tanıtım yazısında vs bir şeyde bu şekilde isim geçmesi sizin yararına olur. (backlink olarak düşünmeyin. Ama yine de faydası olur)
Fakat; İsminiz: Ali Soyisminiz: Yılmaz tarzında çok kullanılan isimler arasındaysa size bir faydası olmaz.