Yaşın ergenliğe yakındır belki. Kaç bilmiom ama 20 yaş civarıysan bence normal. Uzman vs değilim malum ama bence öyle. Çoğu zaman belli bir yaşa kadar sürekli çıkıyor. Hormonal nedenler, beslenme yanlışları tetikliyor.

Ben ne zaman çikolata ve kuru yemiş yesem bu yaşta hemen pörtlüyor yüzümde. Biliyorum ki yediklerimden. Uzunca bir süre bana sivilce yaptığını bildiğim şeyleri yemeyince ne güzel hiç sivilcem çıkmıyor.

Yani şimdi cips yesem, kuru yemiş vs ya da bol bol abur cubur yesem, sonra sivilcelerim için doktora gitsem muhtemelen bana da hormonal diyecek. Çünkü başka neden bulamayacak. Bilmiyor ki cilt tipim yatkın ve ağzıma dur diyemiyorum

Önce sen kendini yönet. Bak bakalım ne yedikten sonra özellikle azıyor sivilceler. Kesinlikle eminim onları azdıranı sana yaramayan bir şeyler vardır. Önce onları hayatından çıkar. İlaçlar vs kullanınca geçirir ama sonra sen sana yaramayan şeyleri yedikçe gene çıkacak gene çıkacak.

Yatkınlık oldukça hem tedavi göreceksin hem de otokontrol sağlayacaksın. Hazır gıdalar ve yağlı her şey sivilceleri azdırır.