Bu kısım saçma bence. İstanbul asla basit bir kasaba haline dönüşmez. Deprem olur tamam. İnsanlar da ölür ancak İstanbul'un nüfusu ve potansiyeli baz alındığında ne olursa olsun İstanbul çökmez.

Ayrıca cahil, dinsiz, yabancı ve zaten hırsız olanlar dışında müslüman ve eğitimli olan halk asla yağma yapmaz. Yağma yapacak kesim bugün bile kendini belli ediyor zaten.

Ayrıca her nedense kaderci biriyim ben. İstanbul böyle bir kadere mahkum. Bile bile hala İstanbul'da yaşamak ülkenin başka bir yerinde yaşamaya oranla olacakları kabullenmektir. Mecburiyetler, nefsi istekler vs. sebep çok ama ben İstanbul'da yaşamam. Yaşayan 2 kardeşim var ve onlarca da akrabam İstanbul'da. Kardeşlerim istese orda yaşamazdı. Kendileri tercih etti diğer pek çok insan gibi.

Yaşanacak varsa maalesef herkes bu kaderi ortak yaşayacak. Tedbiri alıp taktiri Allah'a bırakacaksın. Sağlam bir yapıda yaşama imkanın yoksa maalesef öleceksin. Deprem değil binalar öldürüyor. Sağlam bina ve daha az riskli bölgede yaşayamayanlar köyüne dönse keşke. Kolay gibi yazdım ama yine de ben diken üstünde yaşamazdım. Şimdi olduğu gibi köyümde yaşamak daha az riskli.

Tabi ecel her yerde gelecek ama şu an konumuz deprem

Alıntı
istanbul ise yıllarca basit bir kasaba olarak işleyecektir, bütün ekonomik turistik, endüstriyel yükü uçacaktır. türkiyenin yeni istanbulu yeni yüzü uzun süre izmir olacaktır. tarım ülkesine dönüş ve fabrikalar ile ülkeyi doyurmak üzere üretim yapılmaya çalışılacaktır