Bu konuda birkaç kelam etmek isterim. Roaccutane tedavisine başlayacaksınız. Her ay düzenli kan tahlili yapacak kolestrol ve yağ oranlarınız dengedeyse doz arttırımlı olarak 4-5-6 ay olacak şekilde tedavinizi göreceksiniz.
Bu ilaç kişiden kişiye değişmek kaydıyla zorlu bir süreç genelde. En büyük yan etkilerinden biriyse psikolojik olarak karamsar bir ruh haline bürünebiliyorsunuz. Ben şahsen psikiyatırdan yardım alarak tamamladım tedavimi. Bunun haricinde ilaç karaciğerle hormonal tedavi olduğu için yorgunluk, kilo kaybı ya da kilo alımı gibi bazı yan etkileri de oluyor. İlaca başladıktan 1-3 ay içerisinde vücut kusma dönemi denilen bir evreye giriyor. Bu evrede ilacın etkisiyle vücudunuzda sivilce ve akne tamamen dışa vurularak bitirilmeye başlıyor. Bu ilaç tedavisinde insanlar en çok bu evrede psikolojik ve fiziksel olarak hırpalanıyorlar. Ancak dediğim gibi bunlar kişiden kişiye değişmekle beraber size tavsiyem hiçbir şeyi hiç kimseyi umursamadan tedavinizi tamamlamanız.
Size bir kaç tavsiye daha vermek istiyorum. Bunlardan birincisi bol bol su tüketmeniz. İlaç karaciğerleri yoruyor, hem ilacın etkilerini azaltmak için hem de cildinizi kuruluktan korumanız için bu çok önemli. İkincisi roaccutane, zerotenin ve aknetrent bu ilaçlar birbirinin muadili ilaçlar. Ben tedavime aknetrentle başlayıp onunla bitirdim. Roaccutane alırken eczanede ödediğiniz para fazla gelir ise hiç tereddüt etmeden aknetrent kullanın derim.