Kizilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistem sizin öğrenci olduğunuzu nerden bilsin. Öyle öğrenciler varki 5 senedir düzenli kartı kullanıyor ve süper ödeme performansı var. Bu kişi sistemden onay alır. Kredi alabilir demiyorum ama kriterlere uyduğu için ön onay alır.



Sistem farklı yapılarla çalışıyor. Örneğin 2 Ay içerisinde başvurduysanız 2 ay dolmadan tekrar başvurursanız otomatik olarak başvurunuzu reddeder.

Anında kredi dediğimiz olay zaten hemen aksiyon almak için sizin sicilinizi anlık sistemden kontrol eder. Belirli kriterler vardır mesela borçluluk değerleri vardır 1 2 3 4 gibi bunun 1 olması (en az borçlu) ve kkb 1200 üstü vsvs ve son 6 ay lık ödeme performansınız tutulur ve ödemede sorun varsa mesela genelde müşterileri kredi kartı extrelerini öderken 15 inde ödemesi gerekirken 16 sında öder ve bu banka açısından olumsuzluk teşkil eder. Mutlak değer değildir ancak olumsuzdur sonuç da. Bu Kriterlerin altında kalıyorsanız da direk ret alırsınız (1 Dk da olsa 10 dk da olsa)



Genel bir ifade ile burada bir kriter basamağı var. Bankada ki siciliniz işlem geçmişiniz belirliyor herşeyi.

Şube ile enparayı karıştırmayın asla. Enparanın sistemi size onay vermeyebilir ancak gidip şubeden kredi alabilirsiniz. Enpara sadece siciliniz üzerinden belirli kriterleri geçip geçemediğinize bakıp size onay verip vermemeye bakıyor.
Hocam oraya işçi dediğin an şak diye bütün bilgilerini girmeni istiyor. Öğrenci seçtiğimizde de detaylı bilgi isteyip onaylatabilir üniversiteden. Dün baktım 1320 kbb puanım var findekse göre. O da -300 borç göründüğü için ki onuda kapadım az önce. Elbette benim ne para kazandığımı, ne harcama yaptığımı veya kesin olarak kendilerine borcumu geri ödeyeceğimi bilemezler. Sonuçta öğrenci diye vermişlerdir başında. Ama madem oraya öğrenci koydun hiç değilse araştır birazcık ondan sonra kabul et yada etme. Sistemi otomatiğe bağlamışlar o kadar. Faizi düşük diğerlerine göre amenna ama oraya öğrenci kısmını koymalarını reklam olarak görüyorum ben.