hepimiz rusçanın bir ezber dili olduğu konusunda hem fikiriz. her kelime için ezberlemeniz gereken 4-5 ayrı bilgi var. yani disiplinli çalışmaya ek olarak daha fazla tekrar gerekiyor. tekrar ve kullanım ile her dili öğrenirsiniz. 20 yaşında gidip amerikada 10 sene ingilizce konuşmuş bu arada hiç türkçe konuşmamış bir türkün ne düzeyde türkçe konuştuğuma bakıp bunu anlayabilirsiniz. dil kullanılmadığı sürece körelen unutulan bir formdur. kullanmazsanız uğraşmazsanız her dil zordur. rusçada değişen sıfat ve fiil çekimleri türkçe de çok mu kolay? soru edatı yok rusçada. olumsuzluk sadece ne ile sağlanıyor. türkçe çok kolay geliyor size ama geçmiş zamanın rivayetini bilmeyen birine anlatmak çok mu kolay? türkçe de fiiller tek başına cümledir. rusça ezber dili türkçe matematik dili bu doğru. herkesin yeteneği farklı kimisi kolay ezberler kimisi zor. ben rusça kuralları hızlı öğrendim ama istisnaları ezberlemek için çok tekrar gerekiyor otobüste telefonumdan rusça dersler dinlemeye devam ediyorum. ve rus arkadaşlarımla bildiğim cümleleri rusça söylüyorum bilmediğimi ingilizce. yani kullanırsanız en zor dili de öğrenirsiniz. uğraşmazsanız kullanmazsanız dünyanın en kolay dilini de öğrenemezsiniz.
Arçelik Akıllı Fırından Tepetaklak aracılığı ile gönderildi.