Kitabı ortasından açarsak "nette gezerken bir domain buldum "güzel bir domain" buna bir proje patlatalım" şeklinde bir düşünce içindeysen vazgeç derim .
Daha önce hazırladığın ufak yada orta ölçekli projeler yoksa önce bu tip projeler üzerinde kendini geliştir sonra kafana yatarsa bu tip projeler geliştir.
bu tip projelerde alanadının fazla önemi yoktur insanlar projeni ve onun adını benimserler absürd birsey olmadığı sürece herhangi bir .com domain işini görecektir. global bir proje için Türkçe alan adı dezavantaj olabilir.
bu yüzden indir.com download.com gibi jenerik alanadına sahip olmadığın sürece hiçkimse "elemanda güzel domain var projein kod ve teknik altyapısı da benden " demeyecektir" ,bu işi yapacak kişi 5-6 karakter bir .com domain alıp kendisi projeyi hazırlayacaktır.
kaldıki ilerde proje tuttu alanadını herkes benimsedi alanadı sahibi olarak herşey senin elindemi olacak tüzel bir kişilik olmadığın sürece yarın ben bu işlerden vazgeçtim tekrar dolmuş şoförlüğüne geri dönüyorum demeyeceğin nerden belli olacak (forumda geçen senelerde hosting yetkilisi tekrar dolmuşçluğa dönmüş ve müşterilerini mağdur etmişti).
hack,***** gibi illegal dosya paylaşımlarına yada abuse ve şikayet geridnüşlerine 7/24 yanıt verebilecek altyapın oluşturmalısın. en büyük problem zaten burada bazı arkadaşlar belirtmiş zaten.
en basitinden vatandaş emlak şirketinde çalışıyor işten çıkınca ilan sitelerine girip çalıştığı şirket hakkında hakaret ve iftira içeren epostalar gönderiyor şikayet ve ardından şöyle bir mail alıyorsunuz "sizin siteniz üzerinden ...." Ankara EGM . o tarihteki log kayıtlarını vs gönderiyorsuunz tamam fakat hep uğraştırıyor uğraşacak zamanınız olmalı kısaca bu işi hobi amaçlı yada deneme amaçlı değilde bu benim işim derseniz olur yoksa kendinizi de üyeleride mağdur edebilirsiniz.
xx sitesi varken senin sitene niye gelsinler mantığıla yola çıkarsak o kadar web tasarımcı var web tasarım işine girmeyelim hostingci var sunucu kiralayan büyük şirketler var var oğlu var hiçbirşey yapamayız.
insan bildiği işi yapmalı , örneğin web tasarımcı suucu kiralamamalı , herşeyi bilemezsin bazen ekip olarak hareket etmen gerekir ama ekip kurmak yönetmek devamlılığını sağlamak zordur profesyonel olarak olaya yaklaşmalısın yoksa zamanında paranda emeklerinde boşa gider.
piyasadaki en büyükler gibi olmak isyorum deyince bu şekilde yazdım yoksa doküman paylaşım sitesi açacağım deseydin farklı yazardım.
kolay gelsin.