zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 kez başvurdum anında tele mesaj geldi. 13bin, 3bin ve 1bin başvurdum hiçbiri çıkmadı. Hesapta da 3bin nakit bıraktım. Madem öğrenciye vermeyeceksin ekleme o listeye. Üstüne 10 tane evi olan öğrenci falan mı bekliyorlar karşılarında?
Sistem sizin öğrenci olduğunuzu nerden bilsin. Öyle öğrenciler varki 5 senedir düzenli kartı kullanıyor ve süper ödeme performansı var. Bu kişi sistemden onay alır. Kredi alabilir demiyorum ama kriterlere uyduğu için ön onay alır.

zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sistemin otomatik saf dışı ettiğine eminim. Yani insan bari 24 saat sonra mesaj atar da incelemiş ayağına yatar. Bunlarda o da yok. Şak diye 1 dakika sonra olumsuz mesaj cep telefonuna geliyor.
Sistem farklı yapılarla çalışıyor. Örneğin 2 Ay içerisinde başvurduysanız 2 ay dolmadan tekrar başvurursanız otomatik olarak başvurunuzu reddeder.

Anında kredi dediğimiz olay zaten hemen aksiyon almak için sizin sicilinizi anlık sistemden kontrol eder. Belirli kriterler vardır mesela borçluluk değerleri vardır 1 2 3 4 gibi bunun 1 olması (en az borçlu) ve kkb 1200 üstü vsvs ve son 6 ay lık ödeme performansınız tutulur ve ödemede sorun varsa mesela genelde müşterileri kredi kartı extrelerini öderken 15 inde ödemesi gerekirken 16 sında öder ve bu banka açısından olumsuzluk teşkil eder. Mutlak değer değildir ancak olumsuzdur sonuç da. Bu Kriterlerin altında kalıyorsanız da direk ret alırsınız (1 Dk da olsa 10 dk da olsa)

Genel bir ifade ile burada bir kriter basamağı var. Bankada ki siciliniz işlem geçmişiniz belirliyor herşeyi.

Şube ile enparayı karıştırmayın asla. Enparanın sistemi size onay vermeyebilir ancak gidip şubeden kredi alabilirsiniz. Enpara sadece siciliniz üzerinden belirli kriterleri geçip geçemediğinize bakıp size onay verip vermemeye bakıyor.