Bulunduğum ofiste 13-15 arası client makina ve 1 adet server 2003 Standart Edition bulunmakta.



Client makinalar Server üzerinde çalışan bir paket programı çalıştırmakta lakin son 1 haftadır ana makinaya ulaşmakta network sorunu yaşıyoruz.

1-2 makina da neredeyse hiç sorun çıkmamasına rağmen diğer client makinaların hepsi sıra ile hata kodu:0x80070035 vermekte. ilk başlarda sorunun switch'den kaynaklandığını düşündüğüm için çözüm olarak hp pro curve yönetilemez bir switch aldım. Switch'i taktığım gün bütün bilgisayarlar sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladılar. Lakin ertesi sabah tekrar aynı sorunu 1-2 client vermeye başladı.Güvenlik duvarlarım kapalı. Antivirus'u kapattım, Modem'den firewall'ı kapattım, Client pc lere el ile ip verdim, sonra otomatiğe çektim, host dosyasından direk ip de gösterdim. Gelişmiş ayarlardan Netbios'u etkinleştirdim.bilgisayarların hepsi aynı çalışma grubunda Yazdıklarımın hepsini denememe rağmen aralıklarla bu hatayı almaya devam ediyorum.



Aynı server izmir ve Ankara'dan uzaktan bağlantı yaparak çalışan personelimiz hiç sıkıntı yaşamadan çalışmaya devam ediyorlar.Lakin lokal üzerinde bu hatayı alıyorum.

DNS server yapısı bulunmuyor network ağım sadece client bilgisayarlar ve bir switch ile çalışmakta.



Yardım edebilecek herkese Teşekkür ederim.