Windows phone'ye gelen 8.1 güncellemesi ile yepyeni bir uygulamada akıllı telefonlarımızda yer edindi. Fakat henüz cortananın türkçe dil desteği yoktur. Çıkacağını tahmin ediyorum.
Peki cortana nedir?
Bir nevi sesli komut asistanıdır. Siz söylersiniz o yapar. Tabi bu uygulamayı fazla gözümüzde büyütmeye gerek yok. Aramak istediklerinizi bing ile arayıp, bazı telefon ile ilgili (arama, sms vb.) gibi komutları yerine getiriyor.
Güncelleme mi yaptım fakat cortanayı telefonumda bulamıyorum?
Dediğim gibi, türkçe dil desteği olmadığı için türkiye konumundaki windows phone kullanıcılarına kapalı bir servistir.
Türkiyede kullanamaz mıyız?
Kullanabilirsiniz. Öncelikle aşağıdaki adımları takip edin. Cortana aktif olduğunda ingilizce dil desteği ile çalışacaktır.
1- Bölge ayarları menüsünden Bölgeyi ABD / Bölgesel biçimi ise, Amerika Birleşik Devletleri olarak değiştirin. Telefonunuzu yeniden başlatın.
2- Dil ayarından dil seçeneğini ingilizce amerikan olarak değiştirin. Bunun için ayarlardan dil bölümüne girip ingilizcenin üzerine basın ve elinizi çekmeyin. Ardından ingilizce dilini üste taşı deyip tekrardan telefonunuzu kapatım açın.
Cortanayı kullanabilmem için ayarların sürekli aynı kalması mı gerekli?
Hiç endişelenmeyin, telefonu ingilizce kullanmak zorunda değilsiniz.

cortanayı aktif ettikten sonra eski ayarlarınıza dönebilirsiniz. Cortana ayarlar değiştikten sonra pasifleşmeyecek ve ingilizce dil desteği ile hizmet vermeye devam edecek. (Bug buldum sanırım

)
Cortanayı arama tuşuna basılı tutarak sizi dinlemesini sağlayabilirsiniz.