"uçması lazım" derken ?
sitenizin banlanması lazım diyorsanız, yok öyle bir şey.
Ama yok, sitenizin çok iyi yerlere gelmesi lazım anlamında diyorsanız, oda yok.
yönlendirmenin bir çok amacı vardır. konuda yazdım. benim bahsini ettiğim yönlendirme şekli;
"Firmayı artık kapatmış, ama bu süreç zarfında sağa sola dizinlere vs. linklerini bırakmış ve aynı işi yapıyor olduğum domainlerin alıp yönlendirilmesidir"
Yazdım, ama yine yazayım, sorun değil.
Siz ayakkabı satıyorsunuz
orda burda sitenizin tanıtımını yapıyorsunuz
sonra bu işi bırakıyorsunuz, ve doğal olarak domaini bırakıyorsunuz.
sonra ben çıkıyorum ve ayakkabı işi yapmayı düşünüyorum.
derken domainleri araştırıyorum
ve ne kadar çok tanıtım yapmış ayakkabı sitesi varsa topluyorum
ve bunları kendi ayakkabı siteme yönlendiriyorum.
ziyaretçi falanca domaine tıklıyor
ve benim siteme geliyor
zaten ayakkabı almayı düşünen bir insan olduğu için
ve bende ayakkabı satıyor olduğum için
eğer; fiyatlarım ve çeşitlerim o ziyaretçiye uymuşsa
işte bu somut satışa dönüyor
olay bu.
yani X sitemin uçması, kaçması, uzaya çıkması, PR yükselmesi, alexası umurumda bile değil. benim umurumda olan tek şey aktif satış yapmaktır.
umarım anlatabilmişimdir.
.
aktif satış yapmak için güzel bir yöntem. tabi o şekilde domainler bulunabilirse.
uçması lazım derken demek istediğim site değerinin yükselmesi. çünkü yaptığınız yönlendirme bir anlamda şu manaya geliyor: diğer sitenin belli bir değeri var, o değer ile sizin sitenizi destekliyor. buda hem pr değerine, hem site değerine çok olumlu yansıması gerekir diye düşünüyorum. böyle bir şey sözkonusu mu? yazdığınız yazılar hemen çok iyi sıralamada çıkıyormu?
merak ettiğim bunlar açıkcası. uçuyormu derken aslında 100 site anormal bir sayı. yani 100 siteyi yönlendirdiğinizde diğer türlü de uçma ihtimali olması lazım sitenin ama söylediğinize göre bir sorun olmuyor.
son olarak bu yönlendirmeyi nasıl yapıyorsunuz onu merak ettim. sadece domain yönlendirmesimi yapılıyor, yönlendiren domainin eski sayfaları yok artık, eski sayfasına gelen bir ziyaretçi sizin sitenize yönlenecek, burada karşısına hata sayfası mı çıkacak, yoksa direk anasayfaya mı yönlendiriyorsunuz hata sayfalarınıda?