Hocam merhaba,
- Google Gündelik güncelleme ve anlık güncelleme (İndexleme güncellemesi)
- Google Aylık Güncelleme (Genelde güçlü çıkış yapan siteleri ve zayıf sitelerin sırasını belirler)
- Google Pagerank, Spam ve Algoritma v.s. güncellemesi (Deprem gibidir. Ama bazı siteler etkilenmez.)
Genelde siteler neden dalgalanır?
Site içi optimizasyon gücü, Site dışı seo gücü, Özgünlük derecesi, Sosyal medya, Sitenizin güncellenmesine bağlı.
Google dalgalanma hergün vardır. Siteniz ne zaman güçlenirse dalgalanmaz. Rakipleriniz sizden fazla çalışırsa sizi sarsar. Dalgalanma güçlü gemileri etkilemez. Güçsüz gemiler alabora olur.
"Rüzgar ne kadar sert eserse essin, Koca kayadan alıp götüreceği tozdan başka birşey değildir."
Kesinlikle katılmıyorum. Google kafasına göre de sıralamaları değiştiriyor diye düşünüyorum. Denemesini yapmadım ama rekabeti düşük bir aramada benim sitem bi 10. sıra, 8. bi 5, bi 12. falan görünüyorsa ve benim yaptığım hiçbir şey olmadan bu sıralamalar değişiyorsa, buna günlük güncelleme denemez. Buna saçmalık denir.
Google bunu neden yapsın? diye bir soru gelebilir aklınıza. Sıralama düşüşünde siz ne tepki vereceksiniz, link alacakmısınız, ne yapacaksınız görmek için deneme yapıyordur. Ya da ki benim görüşüm bu yönde, sayfanın sıralamalarını değiştirerek tıklanma, sitede kalma ve ziyaretçi eğilimlerini değerlendirerek makale sıralamalarına karar veriyor olabilir.
Aranma hacmi olmayan 10 farklı sitede aynı başlıkla farklı yazılar yazın. Bana göre google bu sonuçlarıda sürekli değiştirecektir.