canpacaci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vay arkadaş durumu ezilenlere, bakanların çaldıklarına, bütçe açıklarına kadar getirmişsiniz. (Tümüne ben de karşıyım! Ama bu ayrı...) Senin durumunun iyi olmaması, çalışmaman, bunu hobi olarak yapman hiç bir şekilde mazeret kabul edilemez. Hobi olarak adam öldürmek de serbest olmalı o zaman. Aynı şekilde Lig TV örneği de bu konu hakkında söylenmiş en iyi şey.

Gerekçe kısmını iyi okuyun lütfen ne diyor? "...aracılık faaliyetleri..."

Bunu hangi durumda, hangi amaçla yapman hukukun gözünde bir durum olamaz. Kanunları bilmemek ya da cezayı ödeyemem param yok canımı mı alacaklar demek hukuktaki açıklar değildir.

İşkur'u bırak, benim ticareti faaliyetim olan bir domaine de bu "hobi" amaçlı girişimini yapsan ben de aynı tebliği gönderirdim. Cv toplamaman, gelir elde etmemen önemli değil benim verimi izin almadan kullanmışsın. Benim resmi kanunlarıma karşı gelmişsin. Bu kadar basit.

"Ezilen" bir karakter çizdiğiniz için insanları adalete iyi küfrettirmişsiniz. Diğer İşkur çalışanlarının, buradaki kişilerin ve benim bile "üzgün" olmam durumu değiştirmez. Bizler sadece "insani" duygular için üzülüyoruz. Bu cezanın size büyük bir yük olması aslında bizleri üzen şey.

Geçmiş olsun diyorum ama yaptığınız şeyin suç olduğunu değiştirmiyor.
Hocam benim anlamadigim devlet neden is verenle is arayani bulusturan platformlara karsi bu kadar kati? Bu Lig TV ile kiyaslanacak bir sey degil sonucta. Lig tv, o kadar masraf yapiyor ve bir sirket olarak hizmet satiyor. Ben lig tv'nin ya da herhangi bir ticari kurulusun verilerini kullansam haklarini soke soke almalilar. Is ilanlari siteleri ise insanlara fayda sagliyor, bir yere zarari dokunmuyor. Ha, iskur kendi verilerini kullandigi icin sikayetci olur o ayri(hos, bu arkadasin yaptigi gibi sadece bi link vermek normalde iskura yarar saglar) ama ben sitemde birkac is ilanini yayinlasam(iskurdan almadigim) bu durumun kime ne zarari var? Ilandan para aliyorsam devlete vergisini oderim ama sirf is ilanlari yayinlanacagi icin neden devlet beni sik bogaz ediyor?

Bunun mantigini anlayabilmis degilim yardimci olabilirseniz sevinirim.